Милен ЦветковИнициативата е с възпоменателен характер и с искане за справедлив съдебен процес.

Над 10 билборда са поставени в София със лика на загиналия в автомобилна катастрофа на Великден журналист Милен Цветков.

От неделя  е започнало монтирането и днес вече на 10 ключови кръстовища в столицата гледа с чаровна усмивка Милен Цветков.

Милен Цветков биоборд

Инициативата е на продуцента Магърдич Халваджиян и “Господари на уеба”, показа справка на Любословие.бг.

Рекламните фирми, на чиято територия са поставени огромните снимки на журналиста, са се отзовали про боно и са се включили благотворително. Образът на Милен Цветков е поставен с поучителен и възпоменателен характер.

Основната цел е да не се забравя за случая, шофьорите да не натискат газта и да съобразяват скоростта. “С присъсщата си многозначителна усмивка, Милен Цветков ни наблюдава от доста софийски кръстовища, вечно непримирим, прецизен към истината и изискващ справедливост”, написа във фейсбук Бебо Халваджиян.

През изминалата седмица пред Съдебната палата имаше протест, с което бе заявена гражданска позиция за справедлив процес за убийството на журналиста. Билбордовете ще останат в София в продължение на 2 седмици.

Милен Цветков бе убит в катастрофа на Великден. Докато чакаше с автомобила си на червен светофар, на кръстовището на бул. “Черни връх”, при мол “Парадайс”, бе връхлетян и пометен от АудиQ7, управлявано от 22-годишният Кристиян Николов. В кръвта на шофьора бе открит коктейл от наркотици.

В момента Николов е с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.