Специална награда получи  Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново от  Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“. Той бе организиран от Община Велики Преслав под патронажа на Вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.PGT

За втора поредна година ученик на великотърновската гимназия по туризъм е със специалната награда за литературна творба.  Есето „Аз съм азбукарче“ на Елисавета Петрова спечели специалната награда на форума. След нея се подреждат носителите на първа, втора и трета награда. Елисавета е ученичка в десети клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Учителят мотивирал момичето е инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети. От тази учебна година, форумът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката.  Деца от 21 области на България и 6 държави – Великобритания; Молдова, Канада, Австрия, Чехия и Франция са били част от конкурса. Общият брой участници е 196 в двете направления – литературни и художествени творби. В надпревара са били 30 есета, 26 стихотворения и 140 художествени творби.

Автор: Мирослав Дечев

Снимки: ПГ по туризъм “Д-р В. Берон”