Сега четете
Адвокат Гунчева за диванната армия

Адвокат Гунчева за диванната армия

IMG_20200430_094409СЪМНЕНИЯТА НА „ДИВАННАТА АРМИЯ”

Генерал Годжи с презрение нарече всички съмняващи се във вируса и мерките „диванна армия”. Всъщност в тази армия са всички, на които чавка не им е изпила акъла и които не са от гербавите, тоест са запазили елементарен здрав разум. Съмненията се пораждат не заради конспиративните теории, циркулиращи в интернет и вяра в световната конспирация, а поради елементарните и очевадни грешки на Генкоронавирусщаба.

Българите трябва да си стоим по къщите и да не излизаме, а мисир-председателят се вее из цяла България, без неотложна нужда, не попълва декларации на КПП-тата, не спазва социална дистанция и даже си ходи на лов в горите на Златев. Тук контактните трябва да стоят почти месец в къщи и да не излизат под угрозата за затвор и огромни глоби, а в същото време държавата полети от държави, в които има болни и дори не успява да осъществи контрол на летището и пуска болните да сеят зараза. За мое изумление /а аз съм свикнала с некадърността н а държавата/, сега по телевизията търсят пътуващите в полета от Амстердам, в който са пътували болни. Защо ли си мислих, че за всеки полет има данни за пътуващите и МВР чрез национална база данни може незабавно да намери постоянния им и настоящ адрес?

Няма как да не се запита затворения в дома си българин защо някои се веят по цял свят болни, а той – здрав, трябва да си седи вкъщи?
В парковете вирусът върлува с особено настървение. Там вече може да се ходи само ограничено, ако имаш дете до 12 години или куче. За простосмъртните българи извън тези категории, е смъртоносно опасно да се разхождат по алеите. А сядането на пейките е престъпление, въздигнато в углавно и застрашаващо устоите на цивилизацията. В същото време държавата и Генкоронавирусщаба не виждат никакъв проблем тълпите пред НАП за подаване на данъчни декларации и плащане на данъци. И сядане по пейките и столовете там. Може аурата Му осъществява някакъв защитен чадър над всички държавни институции, които събират пари за Него?

Също и в автобусите и метрото може да се сяда. Това, че има заразени шофьори, явно не представлява проблем за държавата и щаба. От пейка в парка вируса се прихваща, а от седалка в трамвая или автобуса – не. Явно според тях дори вирусът се отвращава от българския обществен транспорт.

Задължават ни да носим маски, а лекарите, които са със защитно облекло по всички изисквания, също се заразяват. А самият генерал Годжи си бърше очилата с маската. След това вероятно я ползва по предназначение. А самият Онуй въведе фешън модата маската да се носи като лигавник. Но простосмъртните ги глобяват на улицата, дори да докажат, че се задушават от маската и ще им окапят ушите от ластиците.

Вижте и

Та такива са размишленията на „диванната армия”. И мюрето, използвано за шеф на Генкоронавирусщаба, първо да помисли и да отговори на тези въпроси, а после да напада народа заради некадърността на щаба и държавата.

И…генералче…ами ако диванната армия стане от дивана?!?

Елена Гунчева

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре