Дело като като дело. Всеки има право на зашита, включително и Кристиан. Това заяви адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Десислава Николова, майката на Кристиан Николов, който е с обвинение за убийството на журналиста Милен Цветков.

660_047c332e36eddc3ff5c9061b83fa4bc4За да бъде “убийство” и “екзекуция”, трябва да има пряк умисъл. Доста експерти се изходиха по въпроса, определиха вече и скоростта за движение на джипа, отбеляза адвокатът в ефира на bTV по повод множеството коментари около тежката катастрофа.

В момента наблюдаваме нещо, което не е добро за нашето общество: говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч. Интересна е интерпретацията на справедливостта като понятие, счита адвокат Симеонов. Аз като специалист смятам, че нашият наказателен процес е справедлив – с някои малки изключитения. Адвокатът на майката на Кристиан каза, че в момента тя е в дома си – все още не е платена гаранцията ѝ, тъй като ще се обжалва пред съда. Стана ясно, че колата, с която е предизвикана катастрофата, е собственост на фирма, която е собственост на Десислава Николова. Не може да се претендира, че това е изключително скъп джип. Знам само, че Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе автомобила на майка си, все още се изяснява, поясни адвокатът.