Баба Надие, 80-годишна пенсионерка от село Печеница, трогна всички с жеста си да дари пенсията си на болницата в Исперих. Така тя стана съпричастна към медиците, които са изправени пред предизвикателството с коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4342
Тя е изпратила средствата в плик, надписан собственороръчно. От болница побързаха да разкрият добрия жест във фейсбук и изразиха благодарност.

„Душите ни са богати“. Случаите, в които малкото означава наистина много. В знак на съпричастност, 80 годишната баба Надие от с. Печеница дари една пенсия. Трогателен и стоплящ сърцата, малък жест с огромна стойност. Пожелаваме и да бъде здрава, да запази своята вяра в доброто и да я предава на другите около нея! Респект и благодарност!

Даренията за болниците и медиците не стихват. Средства от делят както известни бизнесмени, така и обикновени граждани, въпреки трудностите в икономическо отношение, които предстоят. Почти навсякъде в страната има обявени дарителски сметки на лечебните заведения. От Министерството на здравеопазването също още в началото обявиха събиране на дарения за медицински консумативи.