Сега четете
Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

radev123-312519-810x0Вече 20 дни сме в извънредно положение, а правителството предлага удължаване до 13 май, решение ще вземат народните представители. Мизерията обаче не е спасение от вируса. Считам, че правителството дължи убедителна информация за ефекта на извънредното положение.

Това каза държавният глава Румен Радев по време на изявление във връзка със трудната ситуация в страната, причинена от разпространението на COVID-19. Извънредните ограничения доведоха до обществена парализа и отключиха безпрецедентна криза, безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа, много българи се нуждаят от помощ. Вече споменах, че гладът може скоро да надделее над страха, заяви президентът.

По думите му затова трябва възможно най-бързо да се върнем към относително нормален ритъм на живот, към производство. Идните месеци ще бъдат решаващи за бъдещето ни като нация в един нов свят, в който ще оцелеят онези, които могат да бъдат адаптивни в тези условия, посочи още държавният глава. По думите му здравеопазването ни трябва да възприеме по-гъвкава стратегия за борба с коронавируса, да разшири значително обхвата на тестване. Фокусирането върху коронавируса не трябва да възпрепятства достъпа до хронично болните и спешните случаи, категоричен е Румен Радев. Очакваме гаранции и разчети за ясно подпомагане на всички засегнати.

Вижте и

Очакваните мерки не са свързани само с финансова помощ, а с постигане на оптимален баланс. Дългата изолация подлага на изпитание психиката на хората. Болшинството българи спазват социалната изолация и затова управляващите трябва да я преосмислят в разумен срок. Не на репресиите и цензурата, която притиска гражданите и в социалните мрежи, коментира президентът. Според него в тези условия е критично важно българският парламент да прояви отговорност и да намери форма да продължи своята дейност. По думите на Радев кризата е откроила своите тихи герои, които с риск за здравето си поддържат основните функции на държавата и икономиката ни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре