Сега четете
Бойко Борисов разговаря с шефката на МВФ Кристалина Георгиева

Бойко Борисов разговаря с шефката на МВФ Кристалина Георгиева

655-402-kristalina-georgievaМинистър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщи пресслужбата на кабинета.
Двамата са обсъдили пандемията от коронавирус в света и мерките, които се предприемат за овладяване на кризата и за намаляване на негативните й последици.

Кристалина Георгиева е отбелязала, че България е реагирала навреме и е предприела адекватни мерки за справяне със ситуацията, като държавата ни може да бъде давана за добър пример за редица действия.
Премиерът Бойко Борисов и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева са се съгласили, че към момента никой не може да прогнозира колко точно ще продължи кризата и затова правителствата трябва да работят целенасочено както за опазване на здравето и живота на хората, така и за ограничаване на икономическите щети.
Министър-председателят Борисов е изтъкнал разумната фискална политика, която българското правителство е провеждало през последните години. По думите му, добрата кондиция на България непосредствено преди епидемията позволява повече гъвкавост в настоящата криза и предприемането на редица социално-икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса. Премиерът е посочил също мобилизацията на държавата за защита на хората, борещи се на първа линия с коронавируса.
В рамките на разговора Кристалина Георгиева е изтъкнала готовността на МВФ да окаже помощ на страните, засегнати от коронавируса. По думите й е важно правителствата да предприемат адекватни и координирани мерки, така че възстановяването от кризата да започне възможно по-скоро.

На телефонния разговор на премиера Борисов с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева са присъствали вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре