Сега четете
Netflix дарява 1 милион паунда на киното

Netflix дарява 1 милион паунда на киното

Netflix UK дарява 1,02 милиона паунда (1,2 милиона долара) на благотворителен фонд в помощ на работещите на свободна практика във филмовата и телевизионната индустрии.

Фондът за спешна помощ за творците, неангажирани на постоянен договор, е създаден от The Film and TV Charity с подкрепата на Британския филмов институт, и цели да подпомогне в кризисния момент колкото се може повече британски творци, засегнати от коронавирусната епидемия.

Филмовите и телевизионни продукции в цялата страна бяха спрени заради глобалната пандемия и тъй като по-голямата част от хората, работещи в бранша, правят това на свободна практика, те вече нямат доходи.

„Гордеем се, че работим с BFI (Британски Филмов Институт) и The Film and TV Charity, за да подкрепим най-тежко засегнатите работници в телевизионната и филмова продукция“, каза Ан Менса, вицепрезидент на Original Series в Netflix.

„От електротехници до дърводелци, косачи и гримьори до шофьори – и много други, британските екипи винаги са били жизненоважни за успеха на Netflix и сега искаме да помогнем на тези фрийленсъри, които най-много се нуждаят от подкрепа в тези безпрецедентни времена“.


В момента благотворителната организация разработва критериите за допустимост, по които фрийленсърите, ангажирани в продукция и дистрибуция да бъдат подпомогнати.

Въпреки че фондът ще донесе по всяка вероятност временно облекчение, той значително ще помогне на много от фрийлансърите, загубили работата си.

Вижте и

„Филмовата и телевизионната индустрия е изправена пред огромна заплаха“, заяви Алекс Пъмфри, изпълнителен директор на The Film and TV Charity. „Много фрийлансъри  се сблъскаха с ужасяващия факт, че препитанието им изчезва, буквално за една нощ. Навлизаме в период на безпрецедентна изолация и притеснение за работното ни място.“

Неотдавнашно проучване, проведено от развлекателния съюз Bectu, преди правителството да предприеме мерките за социално дистанциране, разкри, че почти половината от анкетираните фрийленсъри са с понижени доходи заради здравната криза.

Източник: viewsofia.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре