Сега четете
Телевизионните реклами не изчезнаха, а просто се преместиха онлайн

Телевизионните реклами не изчезнаха, а просто се преместиха онлайн

Online-Advertising0Рекламите от десетилетия са основният източник на приходи за телевизионни предавания и радио станции по цял свят. Еволюцията на технологиите, обаче принуди все повече хора да консумират желаното от тях съдържание онлайнн. Тази промяна в нагласите на потребителите придобива все по-сериозни измерения и не остава незабелязана от рекламодателите.

Причината е, че водещите имена в сферата на маркетинга вече се насочват предимно към интернет , а не толкова към телевизията, за да рекламират новите си продукти.   Всъщност това важи и за новото поколение онлайн услуги които използват същите методи за дигитален маркетинг, както традиционните рекламодатели.

Добър пример в това отношение е факта, че през последното тримесечие YouTube и Instagram са генерирали приходи от реклама в размер на внушителните $35 млрд. За да добиете по-добра представа ще допълним, че това е половината от сумата изразходвана за телевизионни реклами от рекордните $72.4 млрд. през 2018г. Tези цифри са добро доказателство за новите трендове.

Компаниите, които оперират в сферата на забавлението са под сериозен натиск да се търсят нови източници за генериране на приходи. Популярността на мобилните устройства също допринася за тези процеси, тъй като са основно средство за достъп до самите потребители.

Вижте и

Имайте предвид също, че Instagram и YouTube са водещите, но не и единствените, които печелят от онлайн реклама. съобщава TechCrunch. Със сигурност все повече рекламодатели ще търсят интернет начини за промотиране, вместо класическите телевизионни методи.   Още от Digital: Интернет няма да бъде най-бързоразвиващият сектор в рекламата през 2020г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре