Сега четете
Преглед на българския печат

Преглед на българския печат

pregled na pechataС дезинфектант и молитва ще смачкаме К-вируса, гласи критичен материал в седмичника „Сега“ и допълва „спецовете дават разнопосочни сигнали, народът потъна в безмислен хейт“. Толкова не сме готови да се борим с коронавируса, че тази криза естествено се вписва във веригата предизвикани кризи, пише още авторът Петьо Цеков.

„Туризмът на командно дишане“, е най-важното последствие от коронавируса за друг седмичник – „Стандарт“. „Секторът пред колапс, разделя се с 8000 работници, настоява за безлихвени кредити и опрощаване на данъци и осигуровки, като в Италия.“ Правителствата да инвестират в бизнеса, цитира вестникът бившия финансов министър Милен Велчев.

Ще предизвика ли COVID-19 нова финансова криза, пита и „Монитор“, като според този вестник за момента „летният туристически сезон е стабилен“. Ако обаче страната ни последва световните тенденции за рецесия и навлезе в криза, „това ще е съпътствано с безработица и намаляване на доходите“, цитира вестника икономически експерти.

Относно ситуацията със заболяването у нас същият всекидневник се позовава на официалните данни, че „разполагаме с 53 173 легла в клиниките“, но в заглавие е изведено лекарското мнение, че „легла за болни има, но няма достатъчно специалисти“.

„Държавата се оказа без резерв“, коментира друг аспект на кризисната ситуация вестник „Земя“. „Дали коронавирусът щеше да ни изненада така опасно, ако складовете на държавния резерв съхраняваха предпазни средства, необходими в условията на връхлетялата ни епидемия“, задава риторичен въпрос авторът на коментара.

Вижте и

„Политиците да не се правят на лекари, защото е опасно“, цитира „Дума“ президентът Румен Радев. Във водеща публикация  вестникът твърди, че екоминистърът Емил Димитров е поставил в риск живота и здравето на перничани, като отказал облекчаване на водния режим заради коронавируса. „Поредната водна калинка на Бойко Борисов демонстрира въпиюща неграмотност“, коментира „Дума“.

За „Труд“ и „24 часа“ най-важен е руският аспект на ситуацията. „Русия има ваксина за коронавируса“, пише „Труд“, като цитира мнение на руски лекар, според който, ако изследванията се потвърдят, до 1 година страната му ще предостави на света лечение. Същата информация е и на първата страница на „24 часа“, като се допълва, че премиерът Борисов е поискал от Владимир Путин Русия да ни продаде апарати за изкуствено дишане.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре