Сега четете
Заради коронавируса: Отменят се всички спортни и културни събития на закрито

Заради коронавируса: Отменят се всички спортни и културни събития на закрито

ministerski savetПравителството отмени всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви, съобщиха от правителствената информационна служба. Това се случи на извънредно правителствено заседание. Предложението бе на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Първоначалната идея бе това да се случи само за местата, където е отбелязана инфекция на коронавирус, но то претърпя промяна.

Министърът на културата Боил Банов обаче допълни предолжението и поиска да се разшири обхавата за цялата страната. „Не от гледна точка на създаване на паника, все пак 400-500 души на затоврени помещения за 2-3 часа рискът е голям“, коментира министърът.
В рамките на заседанието щабът изрази подкрепа в предложението на министъра на културата.

По предложение на Националния оперативен щаб бяха отменени и всички спортни мероприятия. От Българския футболен съюз потвърдиха, че от утре всички футболни срещи от Първа и Втора лига ще се играят пред празни трубуни.

Вижте и

Премиерът Борисов обаче изрази несъгласие към препоръката да се затварят градовете с коронавирус. „Всичките ви ресурси да убедите хората само при краен случай. Ако излязат и я разнесат, това ще спомогне епидемията да се развие в други градове. Това е крайна мярка, в много държави се въведе, но ще създадем и паника и не е добро. С метода на убеждението. Използвайте целия си ресурс“, подчерта премиерът Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре