Антоанета Николова, в червено, чака заедно с колеги Гешев да излезе от срещата с евродепутати на 5 февруари. (Фейсбук профил на Антоанета Николова)

Антоанета Николова, в червено, чака заедно с колеги Гешев да излезе от срещата с евродепутати на 5 февруари. (Фейсбук профил на Антоанета Николова)

Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започващата днес (20 февруари) среща на върха на ЕС за Нова телевизия. Въпреки че не е уведомена официално, тя е научила, че сътрудничеството й с медията на Кирил и Георги Домусчиеви е прекратено най-вероятно заради присъствието й сред групата журналисти, отразявали двете посещения на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел.

Гешев беше за първи път в Брюксел на 2 и 3 декември.

Благодаря на изданието .@EUROACTIV България за оценката и доверието. С уважение към фактите, задължително за хората, разпространяващи информация уточнявам, че работата ми през последните 5 години за NOVA не беше “на повикване” а по Договор ot 1 юли 2104 год, подновяващ се на две години. Благодаря на Darina Срелска, която още тогава ме покани да работя за телевизия, с амбицията да има международна мрежа от кореспонденти, за да осигури експертна и автентична информация на българската публика. Благодаря и на екипа, с който работех през последните години, по-голямата част уви
също вече вън от телевизията. Мога да навляза детайлно и документирано за това как точно действа от два месеца Новините на NOVA, но при толкова по-големи манипулации в ежедневието на публиката не си струва. Аз все пак имам късмета да живея и работя от години в свободна медийна среда, за разлика от толкова журналисти, чиито “работни” условия и проблеми с медийните работодатели остават невидими. Благодаря и на Georgi Gotev, който професионално се оказа свидетел на случилото се и просто не го подмина и не се заплете в адвокатски формулировки. Ѐ morto un papa, se ne fa un’altro