Сега четете
Асен Агов с „Добър вечер, дами и господа!“

Асен Агов с „Добър вечер, дами и господа!“

0000439017-articleБългарският политик и виден журналист Асен Агов представя своя личен поглед към историята на съвременното българско общество в книгата „Добър вечер, дами и господа!“

Дебютната му книга ще се появи на 5 март. Удивително малко българи се замислят, че като европейски граждани имат свободен достъп до земите, за които поколенията на дедите им са хвърлени в загубените балкански и две световни войни, водени в името на мъртвородения в Сан Стефано национален идеал.

Tе могат да пътуват, да търгуват и да притежават имоти там, без да рискуват дори един човешки живот. С брутния си вътрешен продукт и другия му измерител – покупателната способност – в днешни дни България е по-богата от всякога.

Въпреки тези насърчителни показатели тя крета последна в Евро­пейския съюз. Скована в управленска структура, наследена от повече от век, България се движи по инерцията, набрана в прехода ѝ към свободен пазар. Гражданите все по-често възкликват: Няма такава държава! И махват с ръка. Бягството към свободния свят все така не приключва заради външни интереси и вътрешен опортюнизъм.

Вижте и

Как можем да вървим оттук нататък, устремени към своята цел – свободата? От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа“ е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и увлекателно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре