kobe braianЕдин от най-популярните национални кореспонденти на ABC News Мат Гътман направи жесток гаф в ефир и бе уволнен мигновено.

Въпросният журналист отразяваше на живо трагедията с баскетболната легенда Коби Брайънт. Както е известно, един от най-големите спортисти за всички времена загина в катастрофа с хеликоптер, а с него живота си загуби 13-годишната му дъщеря Джиана, както и още седем души.

Гътман обаче съобщи в живото си включване, че в хеликоптера са били всичките четири дъщери на Коби и са загинали. По-късно Гътман се извини в ефир за грешката си, но въпреки това бе уволнен.

„Съобщаването на фактите коректно е основополагащо за журналистиката. Първоначалният репортаж на Мат Гътман е бил неточен и не съобразен с нашите стандарти“, се казва в изявление на ТВ канала.

„В нашия бизнес караме хората да са отговорни. И аз държа себе си отговорен за ужасната грешка, за която дълбоко съжалявам”, каза самият журналист.

Matt Gutman

@mattgutmanABC

Today I inaccurately reported it was believed that four of Kobe Bryant’s children were on board that flight. That is incorrect. I apologize to Kobe’s family, friends and our viewers.

Вграден видеоклип

743 души говорят за това