grigor-dimitrov-308850-810x0Григор Димитров записа победа на старта на Откритото първенство на Австралия по тенис след загубен първи сет. Гришо победи аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро след 4:6, 6:2, 6:0, 6:4 Мачът започна оспорвано, като двамата тенисисти печелиха сервис геймовете си.

Единственият пробив в първия сет дойде в деветия гейм и той бе на сметката на 52-ят в света аржентинец, който малко по-късно затвори първата част след 4:6. Във вторият сет Григор успя да намери ритъма си и още във вторият гейм достигна до точка за пробив, която българинът не успя да реализира и Лондеро спечели гейма си за 1:1.

Шанс за пробив имаше и Лондеро в следващият гейм, но Гришо показа характер и неутрализира възможността. В четвъртият гейм отново българинът достигна до точка за пробив, но отново не успя. Въпреки това, натискът се оказа решаващ и Гришо проби за 4:2, а след това с нов пробив затвори вторият сет с 6:2. Григор пренесе страхотната инициатива в третият сет и веднага проби за 2:0, последва нов пробив за 4:0. В петият гейм на тази част аржентинецът имаше възможност да пробие сервиса на Гришо, но не успя и българинът спечели подаването си за 5:0. Последва нов пробив за 6:0, което бе и десетият пореден гейм за Димитров. Лондеро прекъсна серията от 11 поредни гема на българина, печелейки сервиса си за 1:1, а сета се реши с пробив в десетия гейм. Във вторият кръг Гришо ще се изправи срещу победителя от двойката Леонардо Майер – Томи Пол

Източник: https://tennis.bg/article/sladka-pobeda-za-grisho-na-starta-na-australian-open/17238/