Сега четете
Ясна е причината за смъртта на българския футболен фен в Солун

Ясна е причината за смъртта на българския футболен фен в Солун

56746978fc6744d9a2848ef6f1382fd7Готови са резултатите от аутопсията на починалия в Солун Тоско Бозаджийски. Каква е причината за смъртта на футболния фен, е съобщено на семейството му. На този етап от консулството ни в Солун отказаха да оповестят дали смъртта е настъпила в следствие на побоя, нанесен на Бозаджийски от футболни фенове или заради пътно транспортно произшествие, при което той е прегазен от лек автомобил. Междувременно и футболните фенове у нас и от ръководството на „Ботев“ – Пловдив призоваха за адекватни наказания за виновните за смъртта на Тоско Бозаджийски, информира БНТ.

Записите на охранителните камери са показали, че в побоя над българите има и други участници, освен арестуваните. Имената на задържаните се пазят в тайна, но за първите двама вече е доказано, че са участвали в нападението и срещу тях са повдигнати 11 обвинения. По две – за извършено тежко престъпление и по 9 – за хулигански прояви, съобщиха от консулството ни в Солун. Българската група с нищо не е предизвикала футболните хулигани, това показват както записите от камерите, така и показанията на свидетелите. Борис Гиздаков: Не може чрез футбола социални утайки да си избиват комплексите и неудачите в живота. В крайна сметка футбола трябва да носи красота и щастие на хората. Според гръцките медии един от задържаните е син на висш полицай и то от отдела за борба със спортното хулиганство.

В южната ни съседка случаят продължава да се коментира с искане за много по-строги мерки срещу тези футболни агитки, като вече ги наричат „потенциални убийци.“ За повече сигурност при провеждането на мачовете се настоява и у нас. Георги Анастасов, спортен журналист: Виждаме, че в една Англия например нещата от години са сложени в ред. Значи може, значи има начин щом това е възможно там, при положение че там хулиганизма беше в огромни мащаби.

Вижте и

От ръководството на „Ботев“-Пловдив апелираха за бърза и адекватна реакция от страна на гръцките власти. Асен Караславов, спортно технически директор на ПФК „Ботев“: Надявам се гръцката полиция, гръцките власти да си свършат много добре работата и по най – строгия начин да бъдат наказани всички тези, които ни причиниха това зло. Останалите фенове от групата, нападната в Солун, отказват да говорят за случилото се преди погребението на Тоско Бозаджийски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре