Сега четете
Пътят на Бареков: Журналист, ГМО-политик, интернет посмешище

Пътят на Бареков: Журналист, ГМО-политик, интернет посмешище

Снимка: Фейсбук

„Васильовден е! Станах рано, заредих портфейла, изстудих шампейна, па зачаках под овошките сурвакането. Гърбина да ми е здрава! Здрава, мирна и берекетна Нова Година!“. Този озадачаващ новогодишен поздрав прочетоха последователите във Фейсбук на Николай Бареков по случай първи януари.

Всъщност колоритният вече бивш политик все по-често се изявява в качеството си на „поет“, личи от профила му в социалните мрежи. Само няколко дни по-рано, той публикува и друг интернет шедьовър в стихотворна форма. „Фанах гората аз/ И хубаво червено вино пих/ Във хижа приказна/ Далеч от хорския триптих…“.

„Сестрите, Ах, Сестрите медицинските!”. Яко порно!“, написа миналия декември Бареков.

Някога популярен водещ по БТВ, удобен за политиците, Бареков успя да се метне на вълната на партийното строителство, използвайки поверената му телевизия „ТВ 7“. ГМО-проектът на Цветан Василев все пак успя да привлече електорат (малко в стил Слави Трифонов…). С неограничени средства, отклонявани от КТБ, Бареков направи пищна кампания в медии и с концерти в цялата страна. Така през 2014 партията му „България без цензура“ успя да постигне максимума, пращайки лидера си в Европарламента.

Само година по-рано Бареков, заедно с Мая Манолова, се превърна и в лица на т.нар. Костинбродска афера, която остава задълго в българската политическа история. В деня преди парламентарните избори ТВ 7 грубо потъпка Деня за размисъл преди вота, вадейки неверни „факти“ за изборни нарушения. Всички останали медии бяха принудени да последват примера на ТВ 7, за да не оставят обществото неинформирано за нередности. В крайна сметка се доказа, че нарушения няма, но аферата вече беше свършила задачите си, отказвайки много хора да излязат да гласуват. Според анализатори „Костинброд“ е основен фактор за идването на власт на Кабинета „Орешарски“.

ФейсбукФейсбук

В Европарламента Николай Бареков се запомни основно с „бляскавите“ си познания по английски – език, който така и не успя да усъвършенства за 5 години в Брюксел. „If you be a young politician, if you be young daddy, you look young and work like young“, написа Бареков във Фейсбук. Или в превод нещо от типа на: „Ако ти съм един млад политик, ако ти съм млад татко, ти изгледаш млад и работи като млад“.

Не по-малко странно прозвуча и английският му през 2015 година. Тогава той каза:

„Да, аз съм член в делегация между връзките с ЕП и Иран. Аз разследване неща в Иран в правителството в опозиция, знам че имаме много дълбок, много дълбок проблем в правителството в опозиция. Днес ние слушаме едно, две, три глас от Иран опозиция. МКО има много трудни очи много отдавна. Ние знаем, че МКО не съответно опозиция в този момент. Ние, мое предпочита към метод на взаимоотношение действие ЕП и Иран е баланс мирно. Днес слушаме различна история от Иран от Ирак. Това е много важно за мен, това ми е целта днес.“

„Some guys are working out every day, but less – whole life are in the gym….That is look completely true“, гласи интернет-бисер отпреди около година. В превод това би звучало приблизително така:

„Някои хора тренират всеки ден – но по-малко – цял живот са във фитнеса…Това е изглежда напълно вярно“.

ФейсбукФейсбук

Свободните интерпретации върху английската граматика станаха повод за редица шеги в социалните мрежи.

Вижте и

Като оставим настрана факта, че Бареков беше единственият ни представител в ЕП, който умишлено не гласува за интересите на българските превозвачи по пакета „Мобилност“, без поне да се оправдава за това, той оставя блед отпечатък с работата си в ЕП. Снимката му с вестник наобратно обаче завинаги остава в сърцата на интернет-зевзеците.

ФейсбукФейсбук

В края на мандата си в Брюксел Николай Бареков обяви планове да става учител, определяйки евродепутатските си години като „каторга“.

„От есента най-после ще сбъдна мечтата си да се завърна в училище като редови учител по литература и български език. Още следващата седмица ще подам молбата си за работа в МОН в очакване на разпределението ми“, написа той във Фейсбук.

Това разбира се, така и не се сбъдна. Вместо това в момента той се подвизава като интернет посмешище, с нула езикови познания, но пък купчина мускули.

Популярен е с комични селфита и коментарни статуси, типични повече за известните напоследък Инстаграм инфлуенсърки. В постовете му е щедро застъпен и псевдо национализма, като изобилстват снимки на Шипка и тениски с ликовете на Ботев и Левски.  

ФейсбукФейсбук
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре