991-ratio-bylgarskata-koledaЗа 17-и път се проведе благотворителният спектакъл „Българската Коледа“.
Стана ясно, че от началото си, тазгодишното издание е събрало вече повече от 1 910 000 лева.

Към момента са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.
Това съобщиха от пресцентъра на президентството.
По традиция, церемонията се проведе в Народния театър на Рождество Христово, в присъствието на президента Румен Радев, под чийто патронаж протича инициативата.

Присъстваха още Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа“.
Лекарят и актьор Наум Шопов и малкият Петър Милошев бяха водещи на спектакъла.
Със свои изпълнения се изявиха Любо Киров, Дони и Нети, Графа, Орлин Горанов и Люси Дяковска.
Сред застъпниците, които призоваха за съпричастност към децата в беда бяха и Гергана Малкоданска, актрисата Диана Димитрова, певицата Поли Генова, актьорите от Народния театър – Деян и Дарин Ангелови, Бойка Велкова, Радина Кърджилова и директорът на театъра Мариус Донкин.
Присъедини се към каузата „Българската Коледа“ и Националният ансамбъл по художествена гимнастика, млади спортни надежди на България, пара и спешъл олимпийските атлети.
Над 32 милиона лева от дарения събра кампанията от старта си до днес.
Кампания 2018/2019 събра 2 440 000 лв., с които бяха подпомогнати 551 деца и 19 лечебни заведения от цялата страна, припомниха организаторите.
Темата тази година е „Да дарим бъдеще на болните деца“.

Основната цел на новото издание на „Българската Коледа“ е да се осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца. Това ще разшири и възможности те на лекарите в България да прилагат иновативни методи на лечение.
Това заяви през ноември президентът Румен Радев при откриването на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Началото на кампанията беше дадено в университетската болница „Света Марина“ във Варна,пише news.bg.
Всеки може да подкрепи каузата, като изпрати SMS на номер 1117 или се обади на 0900 1117.