Търновският фотоклуб се включи в благотворителната акция на Туристическо дружество „Трапезица 1902 г.” 9 автори  предоставиха свои фотоси, които бяха продадени благотворително на търг, а със сумата ще бъде подпомогнато обновяването, оборудването и обзавеждането на културен център „Къща за изкуства, култура и занаяти“ – парк Ксилифор.

Дейностите, които предвижда проектът и които ще бъдат поетапно изпълнявани през следващите години от периода на реализирането му, са пряко свързани с развитието на образователната, социалната и културната инфраструктура на района.MiroslavDechev2

Снимките, които участваха в благотворителната инициатива на Туристическото дружество са 19. Те представят историята и величието на Старата столица и различни европейски градове. Целта на Сддужението от самото му създаване е популяризирането на културно историческото наследство на Велико Търново, показване на магията и духа на града от Средновековието до днес. В Търновския фотоклуб челенуват доказани професионалисти и талантливи фотографи, всички от старопрестолния град. Клубът участва в редица изложби в различни галерии и по повод празнични инициативи на Община Велико Търново.

От ръководството се надяват, че с благотворителния търг ще допринесат за една добра кауза, свързана с развитието на културния живот във Велико Търново.NikoforTodorov1

Сдружение „Търновски фотоклуб” e създадено през 2011 година от фотографи и хора на изкуството от Велико Търново. През 2014 година клубът се включи активно в поредицата събития, свързани с кандидатстването на Велико Търново за Европейска столица на културата. Всяка пролет в навечерието на празника на града, 22 март, членовете на „Търновски фотоклуб” експонират, станалата традиционна фотоизложба в центъра на старата столица.

Представителите на сдружението Александър Тасевски, Даниел Йорданов, Георги Георгиев /Гецата/, Мирослав Дечев, Недко Димитров, Никифор Тодоров, Генчо Петков, Валентин Русанов, Йорданка Йорданова, направиха дарение от свои фотоси в подкрепа на Благотворителната инициатива – Реконструкция, обновяване, оборудване и обзавеждане на културен център „Къща за изкуства, култура и занаяти” край Ксилифор.

Автор: Мирослав Дечев