Сега четете
Предстоящи събития за 9 декември:

Предстоящи събития за 9 декември:

security_calendar_140044204В Перник ще се състои Общо събрание на акционерите на местното ВиК дружество, което се очаква да освободи управителя на дружеството Иван Витанов.

*****
С празнична церемония ще бъдат запалени коледните светлини на Чепеларе. Празнична програма на пл. „Олимпийски“ ще представи детският театрален състав към читалище „Родопска искра 1880“, а Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата. С тържеството, на което ще грейне коледното осветление, започва празнична програма през декември в Чепеларе.
В Плевен днес ще бъде открит централният празничен базар с тържество на площад „Възраждане“ в 18.30 ч. около коледната елха. Очаква се гости да бъдат руският посланик Анатолий Макаров, както и делегации от побратимени на Плевен градове. Музикални поздрави ще има от Общинския духов оркестър, детски хор „Звъника“ и ансамбъл „Нашенчета“.

*****
В Плевенската панорама днес се открива изложба, посветена на един от нейните най-значими създатели – Николай Овечкин. Експозицията от фондовете на Новочеркаския музей /Русия/ е посветена на 90 години от рождението на големия художник, който има специален принос за историческата и художествена стойност на паметника. Той е автор и ръководител на екипа от 13 художници, изрисували Панорамата. Откриването е от 11.00 ч.

*****
Книгата на сценариста и писател Николай Колев „Последното завоевание“ ще бъде представена в общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Презентацията е от 19.00 часа.

Вижте и

*****
Седмица на отворените врати започва от днес в Пневмо-фтизиатричното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра. По време на кампанията ще се извърши скрининг на риска за туберкулоза. При необходимост ще бъдат осъществени консултации и на съмнителните за туберкулоза ще бъдат направени прегледи и допълнителни изследвания. Кампанията се осъществява по инициатива на Министерството на здравеопазването.

*****
Днес ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.
Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре