Сега четете
В София данъците за автомобилите се вдигат с екологична цел

В София данъците за автомобилите се вдигат с екологична цел

барбаловЗа следващата година сме предложили да се увеличи екологичната компонента на моторните превозни средства с евро стандарт между 1 и 4. Целта е да се дадат ясни сигнали, че искаме в София да има повече чисти автомобили. Това каза Дончо Барбалов, зам. кмет по финансите на София, в предаването „Бизнес старт“ с Водещ Христо Николов.

Той обясни, че увеличението на данъка за превозни средства с евро стандарт между 1 и 4 ще е различно.
„Колкото по-замърсяващ е автомобилът, толкова е по-голяма е стойността на екологичната компонента. При евро 4 тя ще е 1, а при евро 0 и евро 1 ще е 1.4. Ще има 40% разлика в екологичния компонента“.

Барбалов заяви, че електрическите автомобили са освободени от данък. По думите му в София паркирането за тях е безплатно в синя и зелена зона, което е един от стимулите.

„Работим върху изграждането на по-голям брой зарядни станции за електромобили. Една от пречките за по-голямо използване на електромобили е, че няма да има къде да се използват“.

Вижте и

Гостът обясни, че очакванията са в бюджета на Столична община да влязат 18 млн. лева от данъка върху превозните средства.
„Те ще бъдат приоритетно вложени в екологични мерки“.
Очаквайте видео с целия разговор.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре