Сега четете
341 рецепти за здраве и кулинария събрани в хубава енциклопедия

341 рецепти за здраве и кулинария събрани в хубава енциклопедия

enciklopediq-na-podpravkiteЗнаете ли, че в шкафа ви с подправки се крие цяла природна аптека? Че различните листа, зрънца и семена, които използвате всеки ден в храната си, ще ви спасят от простуда и болки в стомаха, ще ви дарят с енергия и ще подсилят паметта ви?

Търсете „Енциклопедия на подправките. 341 рецепти за здраве и кулинария“ – най-новата книга на издателство „Милениум“, която ще ви разкрие всички тайни на вълшебния свят на природните овкусители – от агар-агар до японски корен.

От нея ще научите интересни факти за вкусовите качества и свойствата на над 100 от познатите ни подправки- например, че кърито е прекрасно средство срещу инфекциите и… мързела, а чубрицата помага на стеснителните да придобият увереност и самочувствие. Босилекът пък уравновесява емоциите и помага на безхарактерните хора да калят волята си. Канелата предпазва от негативните мисли, разкрива вътрешния потенциал и развива самоуважението. Стотици са болестите, които могат да бъдат предотвратени и дори излекувани с помощта на пипера, джоджена, кимиона или шафрана. Малко настъргана кора от лимон или джинджифил, пъпка карамфил или щипка мащерка действат на организма като еликсир на младостта. Настойката от пелин ще ви избави от безсънието, чаят от сминдух ще ви спаси от летния зной, кашлицата и паразитите в червата, естрагонът – от сексуалното безсилие, а чушката чили – от плешивостта.

Книгата „Енциклопедия на подправките. 341 рецепти за здраве и кулинария“ ще ви представи над 300 рецепти за вкусни ястия, но и за това как да се избавите от различни болестни състояния на тялото и душата с лесни за приготвяне и безвредни отвари и смеси.

Ето една за това как да се справите с досадните настинки или сърцебиенето с помощта на подправка, която присъства във всеки български дом, а именно чубрица:

Запарка от чубрица при ускорено сърцебиене и настинка

Вижте и

Няколко стръка от билката се нарязват на ситно. От тях се взимат 2 с.л. и се заливат с 500 мл вода. Запарката трябва да престои 2 часа, а след това се прецежда. Лечебната запарка се пие преди консумирането на храна, по 3 пъти на ден, по 1 водна чаша.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре