Сега четете
Считам, че комисията има потенциал

Считам, че комисията има потенциал

sotir-cacarovСчитам, че комисията има потенциал и, че по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда законът. Така действащият главен прокурор Сотир Цацаров отговори на журналисти в парламента защо е приел номинацията за председател на антикорупционния орган. Той е консенсусното предложение на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ и днес се среща с депутатите от НФСБ.
В концепцията, която подготвя за работата на комисията имало прагматични текстове, свързани с това, тя “ да бъде събудена от състоянието, в което се намира сега“.
Цацаров коментира, че не е негова работа да предлага промени в антикорупционния закон, защото е в правомощията на народните представители. Това обаче не означавало, че законът не се нуждае от промени. Напротив, посочи Сотир Цацаров, действащият закон има доста несъвършенства и в концепцията си и при изслушването си няма да скрия мнението си за промените, които трябва да бъдат направени.
Действащият главен прокурор не подкрепя предложението на БСП председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента, а не да се избира от НС. Ако мотивът на някого е, че този, когото избира, не може да бъде разследван, може би трябва малко да се замисли за правната логика, аз политическа логика не желая да коментирам, посъветва той.
Сотир Цацаров не отговори дали, ако бъде избран за председател на комисията, предсрочно ще освободи поста на главен прокурор. Ако бъда избран, ще дойде момент, в който трябва да се реши според конституцията и законите как ще се действа, посочи той. На този етап било прекалено рано да се коментира.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре