pod prikritie“Под прикритие“ – най-успешният сериал на БНТ, ще може да бъде гледан и по Нова Телевизия. Частната медия купи от обществената 60-те епизода на криминалната поредица, продуцирана, заснета и излъчена от БНТ. Сделката стана възможна, след като БНТ прекрати преди няколко месеца договора с американската компания “Ню филмс интернешънъл“ и така получи отново правата за разпространение на сериала си. Сега обществената Телевизия е договорила с “Нова Броудкастинг груп“ да ѝ бъдат заплатени по няколко хиляди лева на епизод за излъчването му. Колко точно, е търговска тайна.

Не е тайна обаче, че за всяка серия е плащала средно по 150 000 лв. за производството ѝ. Същевременно БНТ договаря с чужди продуценти – немци и испанци, евентуалното продължение на сериала. Европейските компании имат намерение да инвестират по 1 милион на епизод, като същевременно купят и вече готовите 5 сезона на “Под прикритие“, обясни преди време пред режисьорът и изпълнителен продуцент на сериала Димитър Митовски. Подписването на сделката се бави заради съдебни дела, които се водят у нас. В същото време договорът за излъчване на филма по Нова Тв е на финалната права.

Нова Тв не за първи път купува български сериал, продуциран от друга Телевизия. Преди време излъчи историческия “Дървото на живота“, създаден за Тв 7 от компанията “Дрийм тийм“ на Евтим Милошев. Дори направи нещо повече – заедно с продуцента го подари на македонска Телевизия.

Любословие по plovdiv24.bg