stoichkov-tancuva-s-djenifyr-lopes-i-riki-martin-213391Един от най-великите футболисти в света сведе глава, стисна ръце между коленете, и се разплака. Така започва материал, посветен на Христо Стоичков в Daily Mail. Изданието припомня случая, в който Камата се разчувства по време на Тв предаване. Причина за това стана расисткия скандал по време на двубоя на националния тим срещу Англия, завършил с категоричен успех за тима на Саутгейт с 6:0. “Сега съм много щастлив, защото съм в моя Маями”, заявява Стоичков пред Daily mail.

“Тогава се почувствах много зле, много зле ми беше в онази нощ. Плаках, защото трябваше. Моята държава е добра. Това не е точно така. Играл съм на този стадион много пъти и не съм чувал това никога. Никога, никога, никога”, коментира още бившият треньор. “Този проблем не съществуваше. Това е заради някои ши***и хора. Българите са много тихи, много уважаващи. Имаме голямо уважение към останалите страни, когато гостуваме също. Това сме ние”, сподели Камата. Запитан за феновете, показващи нацистки поздрави, Стоичков каза: “Хората, които правеха това, очевидно са много глупави.

Има много хора от модерното време, които са част от проблема. Този проблем не съществуваше преди.” “Затова съм много ядосан. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея и че мога да я представям. Много се говореше за инцидентите, може би прекалено дори. Нуждаем се от конкретни действия”, добави легендарната осмица. След расисткия скандал Стоичков се извини лично по телефона на Рахийм Стърлинг. “Имам много добри отношения с Чики (Бегиристайн, футболен директор на Манчестър Сити). Двамата играеха заедно в Дрийм тийма на Барселона през 90-те години, а именно Бегиристайн е съдействал на Стоичков да се свърже със Стърлинг.

Любословие по topsport.bg