Сега четете
Великотърновският университет бе домакин на Международна научна конференция на тема „Визуални изследвания“

Великотърновският университет бе домакин на Международна научна конференция на тема „Визуални изследвания“

Научният форум се проведе за пета поредна година, а инициатор бе проф. д.н. Антоанета Анчева, ръководител на катедра „Изкуствознание и теоретични дисциплини“, във Факултета по изобразително изкуство. Събитието събра широк кръг от хора на изкуството, които работят и споделят своите търсения и изследвания в областта на визуалните изкуства.news_16157_863485623VTU_N5

В конференцията участие взеха 45 учени от водещи университети и институции в България и чужбина – ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“; Национална художествена академия; СУ „Кл. Охридски“; ЮЗУ „Неофит Рилски“; УАСГ; НБУ; Институт за изследване на изкуствата – БАН; Художествена академия „В. Стремински“ в Лодз, Полша; Университет в Келца, Полша; Национална художествена академия, Букурещ.

Заместник-ректорът по научната дейност на Великотърновския университет проф. д.и.н. Милко Палангурски откри конференцията и пожела успех на участниците в нея.

Идеята за научната проява е провокирана от ролята и значението на теорията в изкуството. В днешното културно пространство, теорията е от съществено значение, тъй като изкуството е и познание, самопознание, диалог, поведение, комуникация. В съвременното общество то все по-често борави с думите и все повече се налага тенденцията на допълване между теория и практика в различните форми на изкуството.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Снимки: ВТУ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре