White_House_WashingtonОт Белия дом заявиха, че се готвят да прекратят абонамента за вестниците „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ за държавни учреждения. Идеята, оповестена от „Уолстрийт джърнъл“, бе обоснована със спестяване на средства. Говорителката на Белия дом Стефани Гришам заяви, че ако не се поднови абонаментът за тези издания ще бъдат спестени стотици хиляди долари на данъкоплатците, но няма как да не се отбележи критиката на президента Доналд Тръмп към въпросните издания.

Президентът неведнъж е определял техни статии като „фалшиви новини“. По-рано тази седмица Тръмп заяви, че „не иска“ повече „Ню Йорк таймс“ в Белия дом и допълни, че сигурно ще бъде прекратен и абонаментът за „Вашингтон пост. АП посочва, че не е ясно кога новите инструкции ще бъдат изпратени към различните държавни агенции. Репортери публикуваха снимки в социалните мрежи, от които може да се види, че на стелаж с пресата в Белия дом липсват „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“.

На рафта се забелязват „Ю Eс Ей Тудей“, „Ню Йорк пост, „УолстрийтдДжърнъл“, „Файненшъл таймс“ и „Политико“. Журналист от Блумбърг написа, че онлайн абонаментът за „Вашингтон пост“ в Белия дом е все още активен.