Йордан Радичков през погледа Съюзът на българските писатели, издателство „Български писател” и дружество „Будители” в област Монтана представиха в столичната книжарница-галерия на „София-прес” тринадесетата книга на литературния критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели „През февруари при бащата на „Януари“.

В нетрадиционна обстановка, сред разкошните творби на софийски художници, премиерата се превърна в малък празник – преклонение пред творчеството на големия наш писател Йордан Радичков, който ако беше жив, щеше да празнува 90-ия си рожден ден. За това допринесе белетристът Тео Буковски – от Асоциацията на младите български писатели, който за сетен път прояви таланта си на даровит водещ.
Солиден анализ на книгата направи литературният критик акад. Благовеста Касабова. Рецензентката даде висока оценка на творбата, като подчерта достойнствата на книгата. Тя изтъкна даровитата изява на Юлий Йорданов, приложил в литературното си творение методите на опитен публицист, литературен критик, есеист и журналист – чиито качества, отдавна са признати от капацитетите в писателското съсловие.

Красимира Русинова – Илиева – от Асоциацията на младите български писатели се спря на нетрадиционния поглед на автора на книгата върху човека и твореца Йордан Радичков. Поетесата Валентина Михайлова се спря на завладяващите моменти в живота и творческото дело на Йордан Радичков, които не са убягнали от наблюдателното око на Юлий Йорданов. Авторът още веднъж – впрочем за кой ли път той е доказал възможностите на своето талантливо перо – ни представя жив, действен и човечен „Мъдреца от Калиманица“, както го определя Йорданов.
Председателят на Съюза на българските писатели проф. Боян Ангелов поздрави Юлий Йорданов и подчерта неговия солиден стойностен принос за популяризиране на духовните крачки на Българския Северозапад и, че по оригинален начин изследва присъствието на Йордан Радичков в родната ни литература.
Развълнуван от атмосферата, в която преминава представянето на книгата, Юлий Йорданов сърдечно благодари на участниците в създалата се дискусия по повод неговата творба и най-вече за високата оценка за нея. Той разказа и допълнителни трогателни моменти от срещите си с големия български писател и негов земляк Йордан Радичков, които не са включени в книгата.
За отличното протичане на премиерата допринесе и музикалният нюанс, внесен от актьора Михаил Меракчийски, който 28 години е пял в театър „Максим Горки” в град Макдебург, Германия.