“Около 19.30 часа в петък имаше инцидент с насилие, по време на който журналист от международната организация National Geographic беше ранен. Екипът на филма е записвал в къща, чийто обитатели са идентифицирани като разпространители на наркотици”, гласи съобщението

Неизвестни раниха журналист от National Geographic, докато записваше интервю с наркодилър, а самият събеседник на репортера загина, съобщи съобщи мексиканската държавна прокуратура, цитирана от БГНЕС.

“Около 19.30 часа в петък имаше инцидент с насилие, по време на който журналист от международната организация National Geographic беше ранен. Екипът на филма е записвал в къща, чийто обитатели са идентифицирани като разпространители на наркотици”, гласи съобщението.

Според агенцията въоръжена група от съперническа банда е нахлула в къщата и е застреляла наркодилър – той е починал на място. Журналистът, чието име не се посочва, е получил огнестрелна рана в крака и е откаран в местна болница. Други трима членове на екипа на National Geographic в момента са под закрилата на главния прокурор.

Органите на реда са започнали разследване на инцидента.