Сега четете
Хаштагът бил популярен и в епохата на Византия

Хаштагът бил популярен и в епохата на Византия

Хаштагът – повсеместно използван знак, който доминира в Интернет от 2007 г., е бил популярен още през епохата на Византия, откриха група археолози, съобщи в. „Сабах“.
Знакът е бил гравиран в керамично парче, открито в Ялова на Западна Турция.

/ iStock/Getty Images

Археолозите твърдят, че керамиката датира от късновизантийската епоха през XIII в., около три века преди падането на империята. Екипът е извършил разкопки в Чобанкале през последните три години, за да хвърли светлина върху историята на района, където през 1302 г. се води битката между византийската и османската армия. Битката се разглежда като последния неуспешен опит на Византийската империя за спиране на напредващите османлии.

Екип, ръководен от доц. Селчук Сечкин, откри парчета кости, керамика и материали от ковано желязо в разкопката, но като че ли най-занимателното откритие е това на парчето с ясен знак за хаштаг.
Сечкин казва, че други парчета, които са намерили, също съдържат гравюри, но тази с хаштага е необичайна, тъй като съдържа знак за популярна култура, използван много преди да придобие популярност в социалните медии.

Миналата година изследователите откриха знак за хаштаг на 73 000 години на скица върху стените на пещера в Южна Африка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре