Ален Делон е получил удар

640_339235Прочутият френски актьор Ален Делон е получил удар и се възстановява в швейцарска болница, съобщи най-големия му син Антони Делон. Делон е получил и мозъчен кръвоизлив, но състоянието му е стабилно.

Това е станало преди няколко седмици, но семейството на актьора е успяло да запази новината за здравословното му състояние в тайна. Само преди три месеца, когато бе удостоен с почетната награда „Златна палма“ за цялостен принос в киното, Ален Делон развълнува публиката на филмовия фестивал в Кан. Разстроен, актьорът се сбогува със света на киното, заявявайки, че тази почит е „не край на кариерата“ в очите му, а по-скоро „край на живота“. Дни по-късно дойде и новината, че 83-годишният френски актьор, секссимволът на няколко поколения, е записал нова песен – „Обичам само теб”.

Припомняме, че най-известната песен на Ален Делон е неговият дует с Далида „Пароле, пароле“. Френският актьор, режисьор и сценарист Ален Делон получи световна слава с филмите си „Роко е неговите братя“ /1960 г.“, „Самурай“ Прочутият френски актьор Ален Делон е получил удар и се възстановява в швейцарска болница, съобщи най-големия му син Антони Делон.

Делон е получил и мозъчен кръвоизлив, но състоянието му е стабилно. Това е станало преди няколко седмици, но семейството на актьора е успяло да запази новината за здравословното му състояние в тайна. Само преди три месеца, когато бе удостоен с почетната награда „Златна палма“ за цялостен принос в киното, Ален Делон развълнува публиката на филмовия фестивал в Кан.

Вижте и

Разстроен, актьорът се сбогува със света на киното, заявявайки, че тази почит е „не край на кариерата“ в очите му, а по-скоро „край на живота“. Дни по-късно дойде и новината, че 83-годишният френски актьор, секссимволът на няколко поколения, е записал нова песен – „Обичам само теб”. Припомняме, че най-известната песен на Ален Делон е неговият дует с Далида „Пароле, пароле“. Френският актьор, режисьор и сценарист Ален Делон получи световна слава с филмите си „Роко е неговите братя“ /1960 г.“, „Самурай“ /1967 г./, „Двама в града“ /1973 г./ и много други. Той си партнира с най-големите актьори на своята епоха Жан Габен, Жан-Пол Белмондо, Роми Шнайдер, Чарлз Бронсън и др. Ален Делон е носител на „Сезар“ и почетната награда на Международния кинофестивал в Берлин. През 2017 г. Ален Делон обяви края на актьорската си кариера в киното. Той играе в повече от 90 филма.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре