Сега четете
„Книжарничката“ на брега лятно четиво от Джени Колган

„Книжарничката“ на брега лятно четиво от Джени Колган

Cover Bookshop on the Shore_wideИзбягайте от големия град на брега на красивото езеро Лох Нес в компанията на ексцентрични любители на книгите и самотна майка, търсеща ново начало.

Отчаяно желаеща да напусне потискащото и сиво ежедневие на Лондон, Зоуи иска да построи нов живот за себе си и за сина си Хари. Тя едва смогва да плати наема на миниатюрния им апартамент над оживена улица, където крясъците на футболни запалянковци и клаксоните на автомобилите ги държат будни по цяла нощ. Зоуи чувства, че ако не успее да намери изход, скоро ще се предаде. Но тогава отговаря на обява за бавачка в огромно имение на брега на най-известното шотландско езеро. Звучи направо като приказка!

Само че описаните в обявата „три изключително надарени деца“ се оказват разпасана компания, а две от тях се държат направо като зверове! Овдовелият им баща Рамзи е същинска развалина, децата са оставени на произвола на съдбата, а проблемите се настъпват по петите. С помощта на Нина, собственичка на местната книжарница, и любовта си към книгите Зоуи успява да обуздае бедствието и да помогне на повече хора, отколкото някога е смятала – включително да спаси цяло едно семейство. 

Но ще позволи ли Рамзи на миналото да попречи на щастието му… или ще успее да види това, което се намира точно пред очите му?

ISBN: 978-954-28-2934-8

Цена: 14,90 лв.

Превод от английски: Цветана Генчева

Дизайн на корицата: Фиделия Косева

Обем: 368 стр.

Корици: меки

Жанр: романс, художествена литература, лятно четиво

Jenny-ColganДжени Колган (на английски: Jenny Colgan) е шотландска писателка на бестселъри в жанра чиклит, научна фантастика и любовен роман. Пише под псевдонима Джейн Бийтън (на английски: Jane Beaton).

Дженифър „Джени” Т. Колган е родена на 14 септември 1971 г. в Престуик, Южен Еършър, Шотландия, в семейство на учители.

Вижте и

Завършва Единбургския университет и работи в продължение на шест години като администратор в здравното обслужване, като допълнително работи като карикатурист и като комичен артист в Нотинг Хил и Уест Енд в Лондон. След това работи като журналист за „Гардиън” и Би Би Си.

Омъжва се за Андрю Мюлер, морски инженер. Имат три деца — Уолъс, Майкъл-Франсис и Делфи.

През 2000 г. публикува първия си роман, романтичната комедия „Сватбата на Аманда”. Романът става бестселър и дава старт на писателската ѝ кариера.

През 2013 г. романът ѝ „Welcome to Rosie Hopkins’ Sweetshop of Dreams” (Добре дошли в сладкарницата на мечтите „Рози Хопкинс”) е удостоен с наградата „RoNA” на Асоциацията на писателите на любовни романи на Великобритания за най-добър роман на годината.

В периода 2012-2015 г. участва с научно-фантастични романи в поредиците „Доктор Кой”.

Джени Колган живее със семейството си в Лондон и във Франция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре