Сега четете
Черна серия на пътя: 59 души са загинали при катастрофи от началото на месеца

Черна серия на пътя: 59 души са загинали при катастрофи от началото на месеца

росен рапчев кат„Последният месец 59 души са загубили живота си в катастрофи, а той не е приключил още. Последните две – три седмици има изключително много инциденти на територията на цялата страна. Основните причини са неправилно изпреварване, както и загуба на контрол над превозното средство и най-вече отнемане на предимство. Това съобщи началникът на отдел “Пътна полиция” комисар Росен Рапчев в предаването „Тази сутрин“. Само преди няколко седмици статистиката е отчитала 10% по-малко жертви в сравнение с миналата година.

„Установили сме, че през лятото има пикови часове на катастрофи. Тези часове са между 17 и 19 ч.. Шофьорите не трябва да се изнервят, когато попаднат в задръствания и не трябва да предприемат рискови маневри. Също така призовавам всички водачи да шофират отпочинали“, заяви комисар Рапчев.

Превишената и несъобразената скорост също са сред основните причини за катастрофи, не може на път, който не отговаря на изискванията да се движиш с висока скорост, коментира още той.

Новият център за безопасност на движението ще координира действието между различните институции, обясни още комисар Росен Рапчев.

Вижте и

„Там ще има хора от „Пътна полиция“, пожарната, Агенция „Пътна инфраструктура“, Автомобилната администрация, както и центровете за спешна медицинска помощ. Това са първите хора, които трябва да дойдат, когато има инцидент на пътя. Те трябва вземат бързи решения, да пренасочват движението, за да не влязат и други хора в тапи. Бързото действие е наистина важно“, отбеляза началникът на отдел „Пътна полиция“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре