Сега четете
Търновски ученици се завърнаха с награда от Копринка

Търновски ученици се завърнаха с награда от Копринка

От 21 до 23 юни 2019 година край я-р „Копринка” се проведе ХVІІ Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс”, организиран и проведен от БТС и МОН.

Участваха 14 отбора младша възраст и 19 отбора старша възраст от 10 населени места: Враца, Чирпан, Кнежа, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък, Габрово, Златица и Крумовград. Търновска област отново бе представена единствено от сборна средношколска група от 39 учащи се основно от шест училища от града, организирани от младежкия туристически клуб „Незабравка“ – Велико Търново. Ръководители на групата бяха студентите Божидар Русев (за трета порена година е ръководител на това мероприятие) и Януш Георгиев, с помощтници учениците Йордан Йорданов и Стоян Стефанов. Koprinka21_23062019_1

Участниците от Великотърновско имаха отбори във всяка дисциплина и се представиха добре. В играта „Познавам ли моята България“ бяха най-добри. Участваха с три отбора, като отбора на Борис Цонев, Калин Лалев, Кристина Димчева, Михаил Симеонов и Моника Папазова заеха почетното второ място.

При скоростното разпъване на палатка нямаше възрастови групи и за жалост групата остана на косъм от медала – четвърто място. В майсторското управление на велосипед и стрелба с лък зае пето място. Бивакът бе класиран също на пето място, с аргументацията, че по хигиена, дисциплина, еднаквост на палатки и екипи отборът е перфектен, но трябва да се поработи върху оформлението и оградата на бивака – да има тематика.

Групата  пътува изцяло на собствени разноски, с влак Велико Търново – Казанлък и автобус Казанлък – Копринка и обратно. Поради липса на придружаваща кола целия багаж се пренасяше на ръка и това не даде възможност на състезателите да оформят бивака, така че да влязат в челната тройка.

За следващата година трябва да се помисли за придружаваща кола. На народна топка търновци станаха седми с по-добрия от двата отбора. Както винаги най-атрактивно се оказа дърпането на въже. Конкуренцията бе голяма. За догодина има върху какво да се поработи и то от доста по-рано. Куцаше туристическата самодейност. Тук конкуренцията и борбата за изяви на участниците е много голяма и младежите трябва от есента да започнат подготовката си, ако искат да се представят достойно и да донесат приза „Кристален еделвайс“.

Вижте и

За поредна година най-добри бяха Младежката секция на ТД „Сърнена гора“ – Стара Загора. След награждаването вечерта продължи с дискотека под звездите до полунощ.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре