Сега четете
Божидара Ангелова от в. „Нов живот“ грабна Голямата награда за журналистика „Св. Константин Кирил Философ“

Божидара Ангелова от в. „Нов живот“ грабна Голямата награда за журналистика „Св. Константин Кирил Философ“

Божидара Ангелова от в. „Нов живот“, Кърджали, е носителят на Голямата годишна награда за журналистика „Св. Константин Кирил Философ“. За 16-та поредна година Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/ присъди приза за високо журналистическо майсторство и обективно отразяване на регионалните проблеми. Автор на статуетката е скулпторът Емил Пенчев.1 Божидара Ангелова с приза

„Да бъдеш журналист, лично като човек си мисля, че трябва да бъдеш справедлив“. С тези думи кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи вчера отличието на Божидара Ангелова. Кметът поздрави регионалните медии в България, които избраха Казанлък за раздаване на наградите на острите пера на страната по места. „За нас е чест, че сте тук и доказахте, че си струва да работите за регионалните медии, тези, които дават истинския облик на родния край на хората“, подчерта Галина Стоянова.

„Вестникът и книжното тяло никога няма да бъдат забравени, поне от този читател, който познавам, а в Казанлък, хората четат вестник „Искра“, отбеляза кметът преди екипът на вестник „Искра“ да получи почетния плакет на журналистическата организация за своя 95-и рожден ден.

Първи награди в отделните категории на пишещата гилдия в България по региони бяха връчени: за „Разследваща журналистика“ – на Божидара Ангелова от в. „Нов живот“, Кърджали; в категория „Коментар“ – на Силвия Шатарова от в. „Черноморски фар“, Бургас; в категория „Очерк“ – на Мила Кюлюмова от в. „Екип 7“, Разград; в категория „Интервю“ – на Анатоли Петров от в. „Янтра Днес“, Велико Търново; в категория „Фотожурналистика“ – на Георги Александров от в. „Конкурент“, Враца.16)

Професионализма на регионалните си колеги оцени многоуважаемото жури: председател – Владимир Зарев, автор на над 15 романа, удостоен с държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ и орден „Стара планина“, първа степен, за изключителни заслуги в областта на културата и изкуството; Алексения Димитрова – дългогодишен разследващ журналист във в. „24 часа“, носител на „Пулицър“ за приноса й в международно журналистическо разследване; Мила Милчева – великотърновски журналист, дългогодишен главен редактор на в. „Янтра днес“, носител на редица национални награди и отличия, включително и на „Св. Константин Кирил Философ“ на БАРМ.

Председателят на УС на БАРМ Иван Бунков приветства представителите на журналистическата гилдия и им пожела да продължават да боравят със знание, справедливост и остротата на ума при писането си. Домакини на започналия вчера 2-дневен форум са кметът на града Галина Стоянова, Община Казанлък и вестник „Искра“.

Вижте и

Учредена на 11 май 2002 година като сдружение с идеална цел, БАРМ, с изпълнителен директор Весела Вацева, продължава да защитава и популяризира дейността на своите членове. 29 вестника са обединени в асоциацията. Журналистическата организация работи за утвърждаване на свободата на словото и за развитието на журналистиката във всички региони на страната.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре