Сега четете
Най-големият Исторически парк отвари врати край Варна

Най-големият Исторически парк отвари врати край Варна

  received_643130336204092

received_330734481176129 received_2320984651479156

received_375440026654984

Откриват историческия парк в село Неофит Рилски, край Варна. В реализацията му са се включили  над 4000 души, сред които археолози-консултанти, историци, писатели, музиканти, скулптори, майстори- занаятчии . които изпълняват прецизно проекта.  При градежа са използвани  изцяло автентични  за епохите материали – камък, дърво, мрамор и керамика.

Инвестицията  в комплекса е  50 млн. лева.

Комплексът е замислен като мащабно курортно селище, разположено в завършения си вид върху повече от  500 декара площ и се намира на 33 км от морската ни столица Варна.

Чрез изграждането на исторически сгради, на място ще бъде пресъздадено съществувалото по нашите земи през  епохата на халколита и неолита, през история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство. На практика той  ще предлага на посетителите пътуване във времето през пет епохи на човешката цивилизация – до 10 000 години назад.

Наред с това са предвидени и традиционни места за отдих и за хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. За допълнително изживяване ще бъде създадена детска зона, кино салон и сувенирен магазин с български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

Вижте и

Достъпът до обекта ще става посредством заплащане на входна такса или с различни  според  достъпа, който предлагат  клубни карти.

Снимки: Мирослав Дечев, текст Андрей Велчев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • Господа журналисти, ако имате поне капка съвест спрете да рекламирате пирамидата на Ивелин Михайлов! Стотици хора ще останат на улицата защото са повярвали на този мошеник а той продължава да лъже и мами нови и нови наивници. Разпадат се бракове, страдат деца така, че спрете да популяризирате тази измама.

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре