Сега четете
Шокиращи истории за катастрофи събра в книга журналист

Шокиращи истории за катастрофи събра в книга журналист

Истории на близки на загинали в катастрофи, на убийци на пътя, както и на обслужващите местопроизшествията пътни полицаи е събрал плевенският журналист Георги Стоянов в книгата си „Останете живи”. Изданието беше представено във Варна пред ученици, към които е насочено.

„Трудно ще отучим утвърдените шофьори от изградените навици, но младите могат да изградят инстинкт за самосъхранение, ако чуят тези 14 истории”, сподели Стоянов.

Георги Стоянов книга Останете живи

В книгата си той припомня скандалния случай с неправоспособния шофьор Хюриет Сюлейманов, който през 2014 г. уби трима младежи край Луковит, а след това избяга в Германия. Дълго време се укриваше там, но в крайна сметка беше екстрадиран и в момента излежава 15-годишна присъда.

Друга история разказва за 19-годишен младеж, почитател на високите скорости. Момчета се забива с колата си в стълб и загива на място.

Вижте и

„Брат ми е пожарникар и често ми разказва за случаи, при които е трябвало да режат ламарини, за да измъкнат жертвите от катастрофирали автомобили”, добавя още Георги Стоянов.
Авторът посочва данни, че за периода 1951-2018 година жертвите във войната на пътя в България са 60 000 души, а броят на ранените в катастрофи надхвърля 400 000 души.

Представянето на книгата „Останете живи” във Варна беше със съдействието на общинската дирекция „Превенции”  и по покана на народния представител Нели Петрова,  която загуби дъщеря си при катастрофа на пешеходна

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре