e3af82d378f3d393de8e61deed50ddb6_bigКрадец отчупи част скулптура на Ставри Калинов от галерията му. Видеокамери в галерията са заснели престъплението, а скулптурът и художник публикува записа в социалните мрежи с призив, ако някой познае крадеца, да сигнализира.
“Виждате как този човек краде моята скулптура!!! Моля, ако някой го познае, да ми даде информация”, написа артистът на страницата си във Facebook.

Престъплението е извършено в четвъртък, малко след 13:00 часа, предава Bulgaria ON AIR. От видеото се вижда как около 40-годишен мъж се възползва от факта, че е останал сам в галерията. Тогава се приближава към една от изложените скулптури и при

Видеозаписът показва как мъж на видима възраст около 40 години използва момент, в който е сам в галерията, приближава се към една от изложените скулптури и прибира в джоба си фрагмент от нея.

Малко по-късно той си тръгва необезпокоявано с плячката.

Ставри Калинов не за първи път става жертва на кражба. В началото на тази година от ателието му в кв. Кремиковци в София бяха задигнати статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове.