Сега четете
Детска градина спъна Къци Вапцаров за шеф на БНТ

Детска градина спъна Къци Вапцаров за шеф на БНТ

90554e22c9f3f12375df037e122f6207Съветът за електронни медии взе решение, че един от кандидатите за генерален директор на БНТ – Кръстю Вапцаров, по-известен от малкия екран като Къци Вапцаров, не може да участва в конкурса. Това съобщи за БНР членът на медийния регулатор и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева. Мотивите: несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от Закона за радиото и телевизията, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества. Справка в регистъра в действителност го показва. Вапцаров е едноличен собственик на капитала и управител на Частна детска градина „По- по- най-“ ЕООД, както и на „Супер арт“ ЕООД .

Вписан е и като едноличен търговец на „Супер арт 17 – Кръстю Вапцаров“. Така в надпреварата за генерален директор на БНТ остават седем души: соченият за фаворит Емил Кошлуков, бивш програмен директор, сега временно изпълняващ длъжността „генерален директор“, журналистите Сашо Диков, Стоил Рошкев и Сашо Йовков, операторът Никола Тодоров, бившият разследващ журналист на телевизията, сега отговорник за обществените поръчки – Явор Симов и „вечният кандидат“ Радостлав Главчев. Междувременно се очаква утре СЕМ да изслуша предствители на медията относно финансовото й състояние.

Както Клуб Z писа, телевизията е изправена пред „фалит“ – заради скъпи продукции, множество закупени спорни права, „вечни задължения“ за разпространение на сигнала, плащания за филми и за обществени поръчки и др. Договорите, по които БНТ трябва да се разплати, наближават годишния ѝ бюджет, който за 2019-а беше определен като „рекорден“ – 67,7 млн. лв., но с точната сума може да се спекулира. Неотдавна синдикалните организации в БНТ изпратиха и писмо до премиера Бойко Бориосов с искане за финсова ревизия и отпускане на още пари. От Министерството на финансите коментираха пред Клуб Z, че няма да отпуснат допълнително средства – „не и преди сериозна ревизия какво се е случвало там“. В самата телевизия пък са разлепени „изисквания“ към бъдещия генерален директор, засега неизвестно от кого поставени:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре