655-402-netinfo

“Нова Броудкастинг Груп” е освободила изпълнителния директор на “Нетинфо” Христо Христов с решение на Съвета на директорите на медийната група.

Около Христов започна да се шуми преди седмица, когато той се застъпи за главния редактор на спортия сайт Гонг.бг – Николай Александров. В позицията си Христо Христов обяви, че срещу Александров е оказван натиск.

Заедно с освобождаването на Христов от медийната група обявяват и две нови назначения. Станка Крушарска става финансов директор на Нова Броудкастинг Груп и “Нетинфо”, а Стефана Здравкова – прокурист на “Нетинфо”.

В корпоративното съобщение се уточнява, че Станка Крушарска е с 14 години опит областта на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността Директор Дирекция „Корпоративно банкиране“ в Банка Пиреос България. Преди това е работила в Банка ДСК  и Хеброс Банк.

Новият прокурист на Нетинфо Стефана Здравкова има богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели, предимно в технологични компании, НБГ ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията, поясняват от медийната група.

Преди новото й назначение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор „Продажби“ на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria.