Sasho-Dikov-2
Предстои да бъдат прегледани концепциите на осем души: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Къци Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радослав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.
Преди минути СЕМ обяви имената на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия, които са подали своите документи. Предстои да бъдат прегледани концепциите на осем души: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров (известен като Къци Вапцаров), Явор Симов, Сашо Диков, Радослав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Новият генерален директор на БНТ ще бъда избран на 5 юли. До 25 юни ще бъдат оповестени допуснатите до процедурата, а допуснатите до събеседване – до 1 юли. Кандидатите ще представят концепциите си на 3 и 4 юли.

Конкурсът за БНТ се обявява извънредно заради предсрочно прекратения мандат на Константин Каменаров след влязла в сила осъдителна присъда. Сега и.д. генерален директор на БНТ е Емил Кошлуков. Каменаров беше осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта.

Някои хора, сред които бившият председател на СЕМ Георги Лозанов, съзряха конспирация в осъждането на Каменаров и замяната му с Кошлуков. Според тях, от самото начало идеята е била Кошлуков да заеме поста, но не е имал нужния опит.

Тепърва предстои да се разбере реакцията на гилдията към кандидатурите. От преди изтичането на крайния срок се знаеше, че Сашо Диков и Емил Кошлуков ще подадат документи, като това предизвика недоволни или подигравателни реакции у доста хора и журналисти.

Източник: Offnews.bg