От 8.30 часа ще се проведе редовното правителствено заседание.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски” президентът Румен Радев ще участва в церемонията по отбелязване на 175-ата годишнина от издаването на първото печатно периодично издание в България – „Любословие”, и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение у нас.

***
Кърджали./с. Кирково
От 11.30 часа до село Кирково, на пътя преди ГКПП “Маказа” министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас ще дадат началото на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция.

***
София.
В 14.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Висшето училище по телекомуникации пощи (ВУТП) и ще се срещне с ръководството и студенти от висшето училище. Предвижда се министърът да се запознае с учебната база и лабораториите, както и с актуалните проекти и партньорства на училището.

***
Добрич.
От 10.00 часа в голямата заседателна зала на Община град Добрич зам.-министъра на образованието и науката Деница Сачева, кмета на Община Добрич Йордан Йорданов и председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев ще открият Дискусионен форум „Взаимодействие между бизнес и образование”.

***
София.
От 9.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за престъпление по служба срещу Симеон Д., Иво П., Радослав Г., Любомир Е., Петър В., Трайчо Т.

***
София.
От 9.30 часа в зала 7 на НДК ще се състои конференция на тема „От грижа към самостоятелност: права и потребности на младежите, напускащи и напуснали алтернативна грижа”.

***
София.
От 10.00 часа XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Огнян А., Янко Я., Ивайло С., Петър М., Ангел Т., Марин Я., Антон Х., Валентин П. и Васил К.

***
София.
От 10.00 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Димитрина Р., Мария Ж., Нели К. и Надежда Т.

***
София.
От 10.00 часа XII състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Камен Б., Ивайло Б., Димитър З., Валентин Г., Илиян М., Иван С., Мирослав М. и Петьо Х.

***
София.
От 10.00 часа в Централния военен клуб ще се състои откриване на Конференция на тема „100 години от завършване на Първата световна война: поуки и съвременност”.

***
София.
От 10.45 часа в сградата на ГД „Национална полиция” ще се проведе брифинг Представители на ГДНП, СДВР и ГДПБЗН ще информират за предприетите мерки, във връзка с осигуряване на реда и нормалното протичане на абитуриентските балове.

***
София.
От 11.00 часа в Американския център ще се състои финал на четвъртата успешна кампания „На училище в Столична библиотека”, в която се включиха училища от всички райони на град София и над 1 000 деца от 30 столични училища.

***
София.
От 11.00 до 17.00 часа в галерия „Академия” на Националната художествена академия ще се проведе четвърта научна конференция „Визуалната комуникация в културния и образователен процес”.

***
София.
От 11.00 часа VІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Кирил Т., Милен В., Виктор Б., Габриел Б., Иван А., Георги К., Николай С., Красимир К., Димитър П., Иван К., Емил И., Георги З. и Ангел З.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция „150 години Българска академия на науките. Историческите изследвания – основа на Българското книжовно дружество”.

***
София.
От 11.00 часа в Американския център на Столична библиотека ще бъдат наградени победителите в ученическия конкурс „Вековната мъдрост на нашия град”.

***
София.
В 13.00 час в Министерството на правосъдието омбудсманът Мая Манолова ще проведe среща при правосъдния министър Данаил Кирилов заради проблеми с Търговския регистър.

***
София.
От 13.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа квалифицирани състави за изнудване срещу Лъчезар Я. и Габриел П.

***
София.
От 13.30 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Недялко Ц.

***
София.
От 13.30 часа ХХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Владимир Р., Григор Г. и Даниел Г.

***
София.
В 14.00 часа в Университетската библиотека “Св. Климент Охридски” ще бъде открита изложбата „Път към Бога” – възрожденският Самоков – град на ковачи, зографи и печатари”.

***
София.
От 13.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще бъде официално открита програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност”, чиито програмен оператор е Министерството на енергетиката.

***
София.
От 16.00 часа в Ларгото за 24-та поредна година ще бъдат връчени отличията „Златно перо”.

***
София.
От 16.30 часа в Зала „Проф. Васил Геров” ще се проведе музикално-поетичен пърформанс “Любовта е равна на любов”.

***
София.
От 17.00 до 20.00 часа Галерия Арте открива изложба-живопис на Светлин Русев.

***
София.
От 18.00 часа в Мраморното фоайе Георги Константинов представя новата си книга „Поезията като свидетел”.

***
София.
От 18.30 часа в „Ларгото” над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече традиционен за програмата на „Европейски музикален фестивал” концерт „Европа танцува”.

***
София.
От 18.30 часа на Лятна естрада в Борисовата градина ще се проведе концерт концерт на Софийския духов оркестър по повод 120 години от рождението на проф. Панчо Владигеров и възстановяването на бюст-паметника на композитора.

***
София.
От 19.00 часа в Централното фоайе на Ректората ще бъде открита изложбата „Нова българска типография II” – графичен дизайн и съвременна типография от български автори.

***
София.
От 19.00 часа в аудитория 272 на Ректората на Софийски Университет ще се състои премиера на документалния филм „Полярни изследователи” с автор Мария Чернева.

***
София.
От 19.00 до 19.30 часа в градинката пред бл. 73 в ж.к. „Младост” 1 ще се проведе протест като част от кампанията „За чиста и уредена София 2019″. От 19.30 до 21.00 часа ще има шествие по маршрут: по бул. „Андрей Сахаров” от кръстовището с ул. „Йерусалим” – до кръстовището с бул. „Александър Малинов” и обратно по бул. „Андрей Сахаров” до кръстовището с ул. „Йерусалим”.

***
София.
От 19.00 до 19.30 часа на ул. „Монтевидео” № 98 в жк. „Овча купел” 1 ще се проведе протест като част от кампанията „За чиста и уредена София 2019″. От 19.30 до 21.00 часа ще има шествие по маршрут: по ул. „Монтевидео” от № 98 до кръстовището с бул. „Президент Линкълн” и обратно по ул. „Монтевидео” до № 98.

***
Асеновград.
В 19.00 часа в зрителната зала на читалище ”Родолюбие” ще се представи театралната постановка ”Женско царство” по Ст. Л. Костов, която е поздрав за учителите в Община Асеновград

***
Аксаково.
От 18.30 часа ще се проведе фолклорна вечер на певци и музиканти по повод 15-ата година от обявяването на Аксаково за град.

***
Батановци.
От 10.30 часа в салона на НЧ „Просвета – 1909 ще бъдат чествани 135 години ОУ “Христо Ботев”.

***
Божурище.
От 12.00 часа в читалището в града ще се проведе публична лекция с дискусия на следните теми: „Защитен ли е дивият божур – символ на Божурище?” и „Защитените територии в България”.

***
Бургас
От 12.00 часа на площад „Тройката” две нови, артистични пейки ще станат част от облика на Бургас, инициативата е на клуб „България за младите” към ГЕРБ.

***
Бургас.
В 14.30 часа във Филхармонията ще бъдат представени етапите на строителните дейности, които предстои да бъдат осъществени за цялостното й обновяване, както и проекта за реставрация на сградата в автентичния й вид.

***
Бургас.
От 17.00 часа от площада пред общината ще започне празнично шествие на тема „Биоразнообразие и Натура 2000″. То ще премине по ул. „Богориди”, ще завърши в 17.30 на Лятна сцена „Охлюва”.

***
Бургас.
От 17.30 часа в Регионална библиотека “Пейо Яворов” Митко Иванов, съавтор в “История на Бургас” ще изнесе лекция на тема: „Истинската история на празника на светите братя Кирил и Методий- в България и в Бургас”.

***
Благоевград.
От 15.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей – Благоевград ще се проведе лекция на тема: „Св. Йоан Владимир и Св. Седмочисленици от Охрид. Политическа антропология и религиозен култ”.

***
Благоевград.
От 18.30 часа във Фоайето на НЧ “Никола Вапцаров – 1866” ще бъде премиерата на новия роман на Снежанка Филчева – “Бягство”.

***
Варна.
От 10.00 часа в Руския център на Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” ще бъде открит Международния младежки форум „Моята инициатива в образованието”.

***
Варна.
От 10.00 часа във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” научно жури ще присъди на проф. д-р Георги Близнашки степен „доктор на науките”.

***
Варна.
От 17.30 часа ще започне „Дългата вечер на църквите”. Различни мероприятия ще се проведат в Католическа църква „Непорочно зачатие на Дева Мария” и Евангелска методистка епископална църква.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов” ще се състои откриване на изложба „Превъплъщенията на книгата” с автори Светослав Косев и Симеон Желев.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в МДТ „Константин Кисимов” ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Никол Владкова.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски” ще се състои „Как ще НИ стигнат американците” – спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе Вечер на дамската поезия.

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференцията във връзка с приключването на европейския проект „Трансданюб перли”.

***
Видин.
В 11.00 часа кметът Огнян Ценков ще посети напълно възстановения в първоначалния му вид турски барутен склад, който се намира в Крайдунавския парк, в близост до крепостта “Баба Вида”.

***
Враца.
От 18.00 часа в Градска концертна зала ще се състои госпъл концерт с легендарните „Инграметс” и Шърман Холмс.

***
Горна Оряховица./с. Първомайци
От 10.00 ч. пред кметството в селото ще започнат ремонтните дейности за подобряване на състоянието на републикански път ІІ-53 “Поликраище – Горна Оряховица – Елена” в участъка от км 0+000 до км 6+289 „Поликраище -Първомайци – Горна Оряховица”.

***
Добрич.
От 9.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе” ще се играе куклен спектакъл „Жабокът и слънчевата дъщеря”.

***
Добрич.
От 10.00 до 17.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова” ще се проведе Международен конгрес по спелеология в изкуствени кухини.

***
Добрич.
От 10.00 до 12.30 часа в сградата на Община Добрич ще се проведе дискусионен форум, посветен на взаимодействието между бизнеса и образованието на територията на областта.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Концертна зала на Младежкия център ще се състои концерт по проект „Заедно учим, творим и играем”.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Народно читалище „Й. Йовков-1870 г.”, Зала „Зорница” ще се играе
спектакъл „Не падай духом” на Театрална студия „Зорница”.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич” ще се проведе тържество „О, Будители народни”.

***
Кюстендил.
От 14.30 часа на стадион „Осогово” ще се проведе общинското състезание „Бързи, смели, сръчни”.

***
Монтана.
От 18.30 часа в Куклената зала на Драматичния театър ще се състои премиерата на “Приказни мъниста” на Школа по куклено актьорско майсторство към Общински куклен театър “Патилан”.
***
Перник.
От 10.00 часа пред храм „Св. Иван Рилски” ще има молебен и курбан за здраве, организирани от общината.

***
Перник.
От 11.00 часа в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация ще бъдат отбелязани 60 години от създаването на лечебното заведение.

***
Перник.
От 12.30 часа на площада в кв. „Бела вода” ще има курбан за здраве по повод годишнина от голямото земетресение през 2012 г.

***
Перник./с. Дивотино.
В 11.00 часа в центъра на населеното място ще бъде отслужен молебен за здраве. От 14.00 часа на площада в селото ще има курбан за здраве по повод земетресението от 22 май 2012 г.

***
Перник.
От 17.00 часа в Галерия „Артсалон” ще бъде открита „Крачка в различното” – изложба- керамика на учители и ученици по повод 80 години Обединено училище „Т. Ненков”.

***
Перник.
От 17.30 часа в ЦПЛР-ОДК ще бъде открита изложба на школите по изобразително изкуство- вернисаж.

***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА председателят на Районната избирателна комисия Ярослав Димитров ще даде пресконференция за подготовката за предстоящите европейски избори.

***
Плевен.
От 13.30 часа в Гарнизонен военен клуб ще се състои тържествено събрание-концерт по повод патронния празник на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” с участието на Представителен ансамбъл на Въоръжените сили.

***
Плевен.
От 17.00 часа в ХГ Дарение ,,Колекция Светлин Русев ще се състои музикално – поетичен рецитал с участието на Юри Тошмаков – цигулка и Магдалена Начева – пиано.

***
Плевен.
От 17.00 часа в арт зала на Регионална библиотека ,,Христо Смирненски” ще се състои прожекция на операта ,,Луд гидия”.

***
Плевен.
От 19.00 часа в Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев” ще се състои спектакъла ,,Анини приказки и грозното патенце” на детската театрална студия.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в 10 зала Окръжният съд ще гледа делото срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д., обвинени в отнемане на чужди вещи на обща стойност 457 352.00 лева.

***
Пловдив.
От 10.45 часа в зала № 2 7 наказателен състав на Районния съд ще заседава по делото срещу Калин В. и Васко Д., обвинени в транспортиране на различни момичета с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като деянията са извършени чрез обещаване, даване и получаване на облаги и при условията на опасен рецидив.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в зала № 10 втори наказателен състав на Районния съд ще гледа делото срещу Свилен Г., обвинен в причиняване на средна телесна повреда на турски гражданин на пътя, като деянието е извършено в пияно състояние.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала № 3 22 наказателен състав на Районния съд ще гледа делото срещу Цветелин К., Илиян С. и Александър Г., обвинени в умишлено запалване на чуждо движимо имущество.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов” ще се състои премиера на втората част на книгата „Изявени пловдивчани. Личностна енциклопедия”.

***
Пловдив.
От 20.00 часа в зала Колодрум ще бъдат връчени Годишните музикални награди на БГ Радио 2019.

***
Русе.
От 10.30. ч. в зала „Свети Георги” председателят на Районната избирателна комисия в Русе Мирослава Маркова ще даде пресконференция относно предстоящите избори за членове на Европейския парламент 2019 г.

***
Русе.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще се състои официално откриване на изложбата „Михайло Парашчук: украинският и български скулптор”.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще се проведе изложба на ателие по иконопис при храм „Света Троица”.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Между два стола” от Рей Куни.

***
Сливен.
В 19.00 часа в зала Сливен започва прожекцията на носителя на „Златна Палма” от КАН ’18- „Джебчий”.

***
Чепеларе.
От 18.00 часа на площад „Олимпийски” ще се проведе юбилеен концерт „Фолклорът – лек за душата”, посветен на 25 години ОДК и 10 години ТК „Веселие”.

***
Чепеларе.
От 18.00 часа в малкия читалищен салон на НЧ “Родопска искра 1880″ ще бъде открита изложба на картини от керамика и пластика на скулптора Марин Борисов.

***
Хасково.
От 17.00 часа във фоайето на Областната администрация ще бъде открита изложбата „Лица от Деца”.

***
Шумен.
От 10.00 часа в двора на СУ „Трайко Симеонов” ще се проведе състезание по националната програма „Работа на полицията в училищата”.

***
Шумен.
В 13.30 часа 92 деца от първите класове на II ОУ „Д- р Петър Берон” ще посетят Информационния център на РИОСВ по повод Международния ден на биологичното разнообразие. Втора група ще посети центъра в 15.00 часа.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019:
***
София./с. Брусен.
В 10.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев ще проведе среща с жители в пенсионерския клуб.

***
София.
В 11.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще се срещне с управителния съвет на асоциацията на рециклиращата индустрия АРИ във фирма „Екометал Инжинеринг”.

***
София./с. Лопян.
В 12.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев ще се срещне с жители в Клуба на пенсионера.

***
София./с.Ямина.
В 14.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев ще се срещне с жители в пенсионерския клуб.

***
София.
От 17.30 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Андрей Ковачев и Жечо Станков ще присъстват на хепънинг в парк „Овча купел”.

***
София.
В 18.00 часа в ресторант „Форум” в НДК кандидатите за евродепутат от БСП Елена Йончева, Петър Витанов, Мариела Модева и Румен Гечев ще се срещнат с културни дейци по повод 24 май. В 18.30 часа в зала „Витоша” в Интер Експо Център Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Момчил Неков ще проведат среща с младежта.

***
София./с. Трудовец.
В 19.00 часа в комплекс Кредо кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев
ще уважи честването на 100 години от основаването на партийна организация в селото.

***
Борино.
В 11.30 часа в офиса на ГЕРБ кандидатите за евродепутати Асим Адемов и Марин Захариев ще се срещнат с граждани.

***
Благоевград.
В 16.00 часа на ул. “Даме Груев” 25 кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов ще се срещне с интелектуалци и хора от сферата на образованието. В 18.00 часа в Градския парк срещу общежитията на Американски университет Деница Златева и Валери Жаблянов ще присъстват на празничен концерт.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в партийния съвет на БСП кандидатът за евродепутат Велизар Енчев ще проведе среща с журналисти.

***
Девин./с.Грохотно
В 12.45 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Асим Адемов и Марин Захариев ще бъдат на центъра на девинското село, където ще се срещнат с местното население.

***
Девин.
В 14.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Асим Адемов и Марин Захариев ще посетят шивашки цех на ул. „Родопи” 20. Заедно с тях ще бъдат председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, бившият евродепутат Владимир Уручев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов.

***
Горна Оряховица.
В 10.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Велизар Енчев ще проведе среща с офицери от запаса.

***
Доспат.
От 10.00 часа в залата на хотел „Диамант” кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Асим Адемов и Марин Захариев ще се срещнат със симпатизанти.

***
Етрополе.
В 17.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев ще посети училище „Тодор Пеев”.

***
Златарица.
От 11.00 часа в Златарица кандидатът за евродепутат от БСП Велизар Енчев ще проведе среща с жители.

***
Исперих.
В 11.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Иво Христов и Иван Кръстев ще се срещнат с обществеността.

***
Карнобат.
От 18.30 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева ще се срещне с жители на града. Тя ще посети откритата предизборна приемна, която се намира на булевард „България”. След това Ивелина Василева ще присъства на дискусия с гражданите в салона на народно читалище „Димитър Полянов”, което се намира на ул. „Трети март 1″.

***
Кубрат.
В 14.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Иво Христов и Иван Кръстев ще се срещнат с граждани в клуба на БСП. В 17.30 часа Христов и Кръстев ще се срещнат с граждани в ХГ “Проф. Илия Петров”.

***
Омуртаг.
В 11.00 часа в залата на общината кандидатът за евродепутат от БСП Сергей Станишев ще се срещне с обществеността.

***
Омуртаг./с.Камбурово
В 12.30 часа пред партийния съвет кандидатът за евродепутат от БСП Сергей Станишев
ще проведе среща с жители на селото.

***
Павликени.
В 19.30 часа в големия салон на читалището кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще се срещне с граждани и ще присъства на концерт.

***
Перник.
В 10.00 часа в кв. „Батановци” кандидатът за евродепутат от БСП Румен Гечев ще се срещне с учители.

***
Попово.
В 14.00 часа в Културният дом кандидатът за евродепутат от БСП Сергей Станишев ще се срещне с гражданите на града.

***
Рибарица.
В 16.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев ще посети Клуб на пенсионера.

***
Смолян.
От 18.00 часа в залата на Родопски драматичен театър ще бъде представена листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за членове на Европейския парламент. В събитието ще участват кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Асим Адемов, Марин Захариев и Илия Лазаров. На представянето ще присъстват още председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, председателят на СДС Румен Христов, народният представител д-р Красимир Събев, бившият евродепутат Владимир Уручев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов.

***
Търговище.
В 16.30 часа в Областният съвет на БСП кандидатът за евродепутат Сергей Станишев
ще даде пресконференция. В 17.00 часа в залата на читалището в Търговище Сергей Станишев ще проведе среща с обществеността.

***
Ямбол.
В 11.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори