Фото и видео репортаж от Празника на розата в Карлово 2019 г.

Рекорден брой туристи дойдоха на Празника на розата в Карлово, за да се порадват на божествената красота и аромата на маслодайна роза. Честванията започнаха с розобер в градините край града и продължиха с шествие на новоизбраната Царица на розата.

Самодейните състави от района, облечени в автентични носии и изпълнявайки характерни песни за розобер и плодородие, приветстваха от рано сутринта в масивите край Карлово хиляди гости и туристи.

Всички снимки тук

По традиция кметът на Карлово връчи на Царицата на розата символа на празника – златна роза изработена през 1985 г. по повод посещението на тогавашния ръководител на България

.

Яна Цветкова, Царица на розата 2019: Днес почитаме хората, които с труда си дават живот на моите градини и съхраняват стародавна традиция. Вдишайте от аромата на омайните цветове и се отдайте на магията от музика и багри.

Министърът на културата посочи, че смисъла на празника е да се съхранят традициите, но като символ на България маслодайната роза има ключово икономическо значение за страната ни

Вижте и

 

Боил Банов, министър на културата: Убеден съм, че законът на второ четене ще излезе във вид, в който наистина да подкрепи българската роза, да подкрепи всички вас.

На празника присъстваха стотици туристи от 15 държави. В една от емблематичните къщи на комплекса „Старинно Карлово“, те дегустираха гюлова ракия, сладко от рози и наблюдаваха демонстрация на розоварене в 150-годишни бакърени казани.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре