Сега четете
Откриват литературния конкурс „Боян Пенев“

Откриват литературния конкурс „Боян Пенев“

90185ea33a10ee798c8cb12d6408157a50 студенти от 13 университета ще участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който започва днес в Шуменският университет. Церемонията по откриването на 42-рото издание на конкурса е от 13 часа, пред Ректората. След официалната част участниците ще четат лично свои произведения пред публиката.

Куратор на конкурса е доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“. Журито тази година е в състав: доц. Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов . От 18:00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ Пламен Дойнов и Петър Чухов ще представят свои нови книги. (Пламен Дойнов: „Поезия. Събрано и избрано“, „Критика и есеистика. Избрано“ Петър Чухов: „Достатъчно дълго“)

На 18 май от 9:00 часа в Природния парк „Шуменско плато“ ще се проведе поетическият пленер писане от натура „Над облаците и под земята“. В 14:30 часа е стартът на 39-ия поетически дуел с модератор Петър Чухов. Участници в него са Надежда Романова и Пламена Николова. В 17:00 часа в зала 309 на Ректората Васил Видински ще представи дебютната книга „Годината с тринайсет прозореца“ на Лилия Трифонова – носител на голямата награда в миналогодишното издание на конкурса.

Вижте и

На 19 май от 10:00 часа членовете на журито и студентите ще дискутират в Културния радиосалон – Студио 3 на Радио Шумен, а от 11:30 часа пред паметника на Иван Пейчев ще бъдат връчени наградите. Те са в три раздела – поезия, белетристика и критика. Голямата награда – издаване на книга на автор-студент – се осигурява от Община Шумен и тази година е 1000 лева. Ще бъде посочен и фаворитът на публиката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре