Сега четете
Великотърновският театър ще участва в Международен фестивал на спектаклите за деца

Великотърновският театър ще участва в Международен фестивал на спектаклите за деца

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново е селектиран за участие в Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса 2019“, който ще се проведе от 13 до 18 май в Търговище. Храмът  на Мелпомена в старата столица е избран да представи на фестивалната сцена постановката „Пипи Дългото чорапче” по романа на Астрид Линдгрен, адаптация на текста, режисура и сценография – Стефан Методиев, композитор – Михаил Шишков. Това ще бъде първа изява на великотърновския театър на престижен форум от 20 години насам.IMG_51934

За участие в конкурсната програма на 20-ото юбилейно издание на фестивала заявки са изпратили десетки театри от страната и чужбина. Селекционерът – театроведът Тинка Николова, е определила 18 заглавия, които попадат в основната програма. Сред тях са трупи от Индия, Италия, Русия, Сърбия, Турция и др., както и редица български театри. „При подбора на постановките си поставих за цел да предложа на организаторите селекция, която да бъде театрална карта на спектаклите за деца в България. Зрителите ще имат възможност да изберат от различни представления и да станат част от вълшебството театър”, казва селекционерът.

Организатори на събитието са Министерство на културата, Община Търговище, Драматичен театър – Търговище и Сдружение МФСД “ Вълшебната завеса”. През годините фестивалът се е утвърдил като място за среща на най-добрите български спектакли за деца с най-младата публика от града и региона. Форумът е насочен към децата, а желанието на организаторите е те да преживеят незабравими мигове, докосвайки се до най-добрите постановки, създадени за тях от български театри и международни сценични институции.

Търновският театър ще излезе на фестивалната сцена на 15 май. Със спектакъла „Пипи Дългото чорапче” публиката ще се пренесе в шарения детски свят на въображението. С пъстрия декор и ярко забележимата Вила Вилекула, която е място за приключения и забавни игри, представлението се превръща в апотеоз на детството. Всички искаме да запазим детското в себе си и не желаем да пораснем е лайтмотивът, заложен в целия спектакъл, изпълнен с много акробатика, песни танци и веселие. В образа на щурата Пипи в спектакъла се превъплъщава актрисата Силвия Шекилова. Като нейните приятели Томи и Аника на сцената й партнират Георги Тодоров и Добринка Тосева. Алфидин Раифов ще видим като Карлсон Гръмотевицата.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре