rumen-radev-648121-810x0

Президентът намира за нормално в предизборна обстановка скандалите да се политизират

Не е редно с държавни пари да се води предизборна кампания, заяви президентът Румен Радев. По думите му опитите скандалите в страната да бъдат заглушени с други мероприятия няма да дадат резултат, защото хората очакват разнищване на тези скандали и реално противодействие на корупцията.

Във връзка с упреците на управляващите, че двама души, които са били в президентската администрация, сега са в листата на БСП за евроизборите, Румен Радев каза, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взима решения. И Елена Йончева и Иво Христов са напуснали президентството преди за започнат кампаниите си за българския и европейския парламент, посочи Радев.

Нормално е в предизборна обстановка и при толкова много скандали събитията да се политизират, заяви президентът Румен Радев.

По повод думите на премиера Бойко Борисов, че президентът трябва да е равно отдалечен от всички партии, президентът коментира: “Равноотдалечен съм от всички партии, не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока”.

Държавният глава участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война.