Най-скъпият курорт в света отвори врати и както се очаква – той е ослепителен.

Но така и трябва да бъде за 100 000 долара на нощ, пише Daily Mail.

Луксозното място се нарича Banwa Private Island и макар цената да е наистина висока, тя осигурява на гостите цял остров. При това какъв…

iright_1dc0

Сгушен в архипелага Палаван във Филипините, считан за „последната екологична граница“, според уебсайта на курорта, това е почти 15 акра рай на земята.

Това е “частен свят, в който времето е спряло”, а температурата рядко пада под 30 градуса.

На разположение на гостите са шест вили, всяка от които разполага със самостоятелен инфинити басейн, тераса с хидромасажна вана и прозорци от пода до тавана.

Има и ресторант, в който се сервират пресни местни храни и морски дарове, както и спа център, предлагащ неограничен брой процедури без допълнително заплащане.

По отношение на забавленията има много възможности – гмуркане, джет ски, плаване с катамаран, йога, тенис, голф и други.

Можете да изследване и интригуващата природа наоколо, както и редки животински видове.

Вероятно най-луксозният начин за достигане до острова е чрез хидроплан или хеликоптер от Манила. 990 долара струва хидроплан за девет пътници, а 11 580 долара еднопосочен полет с хеликоптер за пет човека.

Но както и да пристигнат гостите, те ще трябва да си платят, тъй като трансферите не са включени в цената на нощувката.

И макар на пръв поглед това да е частен остров, достъпен само за най-богатите хора, една проста сметка може да ни убеди в обратното.

Вилите могат да поберат 48 души, така че ако съберете този брой хора и разделите цената, тя ще достигне 2083 долара на вечер. Трябва да имате предвид обаче, че има изискване за минимален престой от три или пет нощи, в зависимост от времето на годината.

Това не е единственото райско местенце с космически цени. Daily Mail посочва още седем подобни:

Остров Некер, частният остров Ричард Брансън на Британските Вирджински острови – 77 500 долара на вечер.

Снимки Тук