63f7a9301b255c96ee16284dd9a4c7cf 1ba530b04048c734a4296b5854c5d909Двама младежи от Враца откриха прострелян щъркел до стадиона във Враца, съобщиха от агенция BulNews.

Сцената се разиграла преди около час. Безпомощната кървяща птица се опитвала със сетни сили да се придвижи по тротоара на ул. „Спортна“ в посока бул. „Васил Кънчов“, когато младежите Пламен Георгиев и приятелката му Анджелика Тошева я видели и веднага се опитали да й помогнат.

Младежите сигнализирали за пострадалото животно на компетентните институции. След минути на място вече имало специалисти, които направили първоначален преглед и установили, че птицата е простреляна в крилото по време на полет. При падането беззащитното създание наранило сериозно и другото си крило.

След минути птицата била вече поверена на експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите, които веднага уредили да бъде транспортирана до столична ветеринарна лечебница, където могат да се погрижат за нея.

Пламен и Анджелика разказаха, че от познати са научили, че сутринта в района на картинг пистата е имало инцидент с щъркел, но не са сигурни дали птицата, която са открили е пострадалата от сутринта.

Младежите подозират, че някой целенасочено се опитва да убива предвестниците на пролетта във Враца.