66f162b235be30ccaac08962f8e954e9Дългогодишният Водещ на bTV Емил Чолаков поема по нов професионален път. След повече от 13 години успешна кариера в ролята на Водещ на прогнозата за времето и ръководител на екипа, Емо се насочва към сфера извън медиите, но близка до знанията и уменията му, свързани с метеорологията.”Винаги съм обичал работата си в bTV, защото през всичките години работих това, за което съм учил, което ми доставя удоволствие и ми дава голяма свобода.

Имах шанса да представям времето така, както исках да го чуя самият аз – възможно най-приятелски и позитивно. Но дойде моментът да навляза в друга сфера, да овладея още една професия, към която отдавна имам интерес, и да бъда полезен по друг начин”, каза усмихнатият синоптик по повод промяната. Завършил “Метеорология и геофизика” в Софийския университет Емил Чолаков се присъединява към bTV в началото на 2006 г. По-късно, освен Водещ, става и ръководител екип “Прогноза за времето” в медията.

Емил Чолаков винаги е бил е сред най-ценените и уважавани колеги в екип, но въпреки че ще липсва както на нас, така и за зрителите, го подкрепяме напълно в желанието му да сбъдне още една своя професионална мечта, свързана с метеорологията. Емо ще остане наш желан гост и приятел, като винаги ще бъде вдъхновение и добър пример за екипа на “Прогнозата за времето”, коментира Венелин Петков, директор “Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.