Сега четете
Предстоящи събития на 8 април

Предстоящи събития на 8 април

The word Events in cut out magazine letters pinned to a cork notice board
The word Events in cut out magazine letters pinned to a cork notice board

От 13.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема: „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“.

***
София.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция за приноса на българските роми за развитието на демокрацията в България.

***
София.
От 11.00 в пресклуба на БТА Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и „Експо Тим“ ще дадат пресконференция за „Мото ЕХРО 2019″.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА Мод де Бор-Букио ще представи предварителни наблюдения и оценка на мащабите на продажбата и експлоатацията на деца в страната, както и на първопричините и основните предизвикателства в борбата срещу тези проблеми, пред които е изправена България.

***
София.
В 12.00 часа в Преклуб „България“ (Национален стадион „Васил Левски“) ще се състои пресконференция, на която Спешъл Олимпикс България ще обяви началото на Регионалните игри по футбол и народна топка в страната’2019.

***
София.
От 13.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба служител на МВР, който е и студент задочник в Академия на МВР.

***
София.
От 13.30 часа в Национален дворец на децата в зала 1 ще се проведе среща на 30 роми-учители от цялата страна с министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, зам.-министър Д. Сачева и други представители на МОН по актуалните въпроси на българското училище.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на НКЖИ, в присъствието на инж. Галина Василева – директор на Дирекция КПП, МТИТС, инж. Красимир Папукчийски – генерален директор на ДП НКЖИ и инж. Мария Чакърова – директор дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“ ще бъде подписан договорът за контрол, управление и строителен надзор на железопътен участък Костенец – Септември.

***
София.
От 15.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на А.Б. срещу служителка на търговска дружество, извършващо дейност в магазин „New Yorker“ в София.

***
София.
От 18.00 ч. в книжен център „Гринуич“ (ул. „Витоша“ 37) ще се проведе обществен разговор „Фашизмът не е мнение, фашизмът е престъпление“ и премиера на книгата на Велислава Дърева – „Атентатът`1925. Денят, в който се отвориха портите Адови“.

***
София.
От 18.00 часа в мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представен новият роман на Жени Тачева „Крадлата със синя кръв“.

***
София.
От 18.00 ч. в зала „България“ ще бъде открита ретроспективната изложба „Музика в обектива“ на фотографа Василка Балевска.

***
София.
От 18.30 часа в Нова конферентна зала (Огледалната зала) на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде представена книгата „Спомени“ на проф. Петко Венедиков.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, Заседателна зала 114, ще се проведе лекция от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0 с участието на президента на КНСБ – Пламен Димитров, образователният министър Красимир Вълчев и социалният министър Бисер Петков.

***
Варна.
От 09.30 часа в Окръжния съд в започва делото срещу Курт М. и Робърт П. за огромното количество задържани прекурсори.

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски“ №1 народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Емилия Милкова ще има приемен ден във Варна. Тя ще отговаря на въпроси на варненци в морската столица.

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на ВМС командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев ще даде пресконференция за кампанията „Бъди войник“.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с психотерапевта Адриан Аврамов на тема „Хейтърство“.

***
Видин.
От 10.30 часа до 12.00 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще се проведе кръгла маса на тема „Видин – мост за етнокултурно единение“, посветена на Международния ден на ромите.

***
Враца.
От 11.00 часа на терена между ж.к. „Сениче“ и квартал „Кулата“ ще бъде извършена церемония „Първа копка“ на завод за информационни кабели и електронни компоненти на немската компания MD ELEKTRONIK.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа в ОУ „Иван Вазов“ в рамките на Маратон на четенето 2019 ще бъде представен автора Ани Шани и нейните детски книги „Горски приказки“, „Посрещане на пролетта“ и „Приятели“.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа ще бъде открита обновената сграда на първото килийно училище в Горна Оряховица, което се намира в двора на църквата „Св. Георги“.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Младежки дом Младежкият дом и Унгарският културен институт „Балаши“ ще представят изложбата „Готови за приключение“ (автомобилно рали Будапеща-Константинопол, 1912 г.).

***
Добрич.
От 10.30 часа в Младежкия център в зала 3 ще се състои неформално обучение на тема „Исторически поглед към събитията, свързани с отбелязването на 8 април – Международния ден на ромите“.

***
Добрич.
От 14.00 часа в зала „Добрич“ ще се състои пресконференция на доц. Сабин Леви.

***
Добрич.
От 14.30 часа на Паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени цветя.
***
Добрич.
От 16.00 часа в Народно читалище „Романо дром – 2002 г.“ ще се състои концерт на любителски състави читалището.
***
Добрич.
От 17.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъдат наградени победителите от конкурс за историческо есе на тема „140 години от приемането на Търновската конституция“.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия-Добрич ще бъде открита пътуваща юбилейна изложба на Българска асоциация на независимите художници и аниматори „Пройко Пройков“.

*** Монтана.
От 18.00 часа в Драматичния театър „Драгомир Асенов“ ще започне концерт, посветен на Международния ден на ромите.
***
Плевен.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов“.

Вижте и

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет за отчет на разходите на Фондация Пловдив 2019.

***
Пловдив.
От 09.00 часа, 2 зала, Окръжният съд ще гледа делото срещу бившия началник на Охранителна полиция на Трето РУ Стоян Павлов,обвинен в подкуп при телефонни измами.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в 10 зала, Окръжният съд ще гледа делото срещу бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ д-р Красимир Вальов. Той е обвинен за безстопанственост в особено големи размери при закупуването на компютърен томограф за центъра, определяйки прогнозна цена от 950 000 лв.

***
Пловдив.
От 10.30 ч., зала № 1 на Апелативен съд Пловдив ще се гледа делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пазарджик и Министерството на финансите срещу решение на Окръжен съд – Пазарджик, с което адвокат Н. В. /51 г./ е признат за невинен по обвинение за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери 909 812,43 лева.

***
Пловдив.
От 13.30ч., зала №1 на Апелативен съд ще се гледа делото срещу С. П. /на 28г/ от Украйна, работещ като шофьор в Латвия, който на 28.05.2018 г., на автомагистрала „Тракия“, км.123, област Пловдив, при управляване на моторно превозно средство – товарен автомобил е причинил смъртта на И. М. и бременната му съпруга С. К., като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества. Пловдивският окръжен съд го е осъдил на 9 години лишаване от свобода и го е лишил от право да управлява МПС за срок от 10 години.

***
Силистра.
От 12.00 часа в залата на Женско дружество „Екатерина Каравелова“ ще се състои кръгла маса по проект „Подобряване мобилността на работещи и безработни“.

***
Сливен.
От 09.30 часа до 16.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Цар Освободител“ № 17 общинските съветници Тодор Начев и Керанка Стамова ще
проведат приемни за граждани.

***
Смолян.
От 16.00 часа до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „България“ 14 общинските съветници Славка Каменова, Петър Мирчев и Ангел Безергянов ще проведат безплатни юридически консултации за граждани.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в сградата на РЗИ – Стара Загора сдружение „Свят без граници“ ще връчи за пета поредна година своите награди „Без граници“.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ – „Актьорството като начин на общуване със света: как да останем себе си, докато се превръщаме в друг“ – лекция Оксана Мисина.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Драматичния театър ще се състои Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ – „Хора с куфари“ от Ханох Левин – НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов, режисьор Мартин Каров.

***
Стара Загора.
От 20.00 часа в Кукления театър ще се състои Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ – „Убийство“ от Ханох Левил – университет на Тел Авив, режисьор Еалеал Семел.

*** Шумен/Велики Преслав.
От 09.30 часа в общинския офис на ПП ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов ще разговаря с членове на структурата.

*** Шумен/Смядово.
От 11.00 часа зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети Музеен комплекс – град Смядово, където ще се срещне с граждани от общината, както и с членове и симпатизанти на партията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре